В Одесі тимчасово знищили знаменитий патріотичний балкон

Ось такий балкон донедавна можна було побачити в українському місті Одесі на Дерибасівській вулиці

13 вересня 2011 влада міста Одеси підігнала машину із краном. Вони підняли люльку до рівня балкону та зафарбували звідти все, що ви бачите. Тому що то все псувало фасад будинку та його  архітектурно-дизайнерські  властивості. Їм за це нічого не буде. Слава Україні!

Власниця балкону Вікторія вже заточує пензлики, розводить фарби…

Джерело: Незалежний сайт вчителів, учнів та батьків

Повідомлення від хазяйки:

Сьогодні зранку за дорученням адміністрації його зафарбували. Вірніш, спочатку замальовували тільки гасло, а потому маляр довго консультувався із своїм керівництвом, чи треба замальовувати і все інше. Вирішили що краще пєрєбдеть.
Я довго намагалась вибити з трьох чоловіків у шкіряних куртках хоча б якийсь натяк на офіційне доручення, але марно. Стояли на тому, що я зіпсувала фасад дому, що за своїми архітектурно-дизайнерськими властивостями занесений ледь не до спадщини ЮНЕСКО.

Зовсім не по-бандерівські проревівші весь ранок, Чінгачгук пішов заточувати сокиру та розчищати військовий троп.

Від Майдану: Цей балкон був знаменитий далеко за межами Одеси. Туристи навмисно ходили подивитися на нього.

Але це не хвилює одеську владу. Або навпаки – може саме це й хвилює.

Втім, багато шансів, що відновлюватиме дизайн свого балкону хазяйка не сама – бажаючі допомогти вже відгукуються. Аби долучитися – стукати сюди.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

7 Commentaires

  1. Можна було б намалювати все це на якійсь клейкій плівці, яку просто знімати, коли прибуває ця зондер-команда окупаційного режиму, а коли вони поїдуть – вішати знову.

  2. Влада не є тичясовою. Її тимчасовість тягнеться років 300, не менше. Територію потрібно чистити від окупанта. Вони не “переварюють” явище українства як такого, і діють нахабно і невпинно, кожної секунди, за “законом кухарчиних дітей” , який є не видумкою лєніна, то підмічена ним їхня природня властивість все робити по своєму розумінню вперто і негайно. У них у 1991 році стався певний переляк, вони були морально готові, що ім будуть давати по пиці, чув навіть від декого ще живих, що “українською розмовляти престижно” тощо. Але українські професійні “патріоти і демократи” і т.д…. А ми все їх слухаємо і чекаємо. Скоріше на моїй длані волосся виросте, ніж комуністична руSSкая партія регіонів стане дійсно українською комуністичною партією і буде захищати права українців у першу чергу, як того вимагає логіка державного будівництва.

  3. Це був балкон яким можна було пишатись… Нема слів, просто.
    Рфк живу в Одесі. Довго звикав до того, що в центрі міста та й не тільки на стінах дуже багато низькопробних псевдографіті, типу “вася-лох” “істсайд” та іншоё маячні, але, як не дивно – вона нікому не заважає. доречі для того щоб їх замалювати не потрібно підганяти кран… З цього висновок – бидляцька влада цілком нормально відноситься до матів на великому руссскому язике.
    пропоную роздрукувати фото з інтеренету з видатним балконом роздрукувати і заклеїти ними всю Дерибасівську…
    PS. Підори, бля…
    P.P.S. вибачте, вирвалось…

  4. Був приємно здивований такою новиною. Я маю на увазі оформлення балкону. Молодець дівчинка. Звичайно, претензії можуть бути, але ж вони не повинні виливатись в нахабну безпардонність.Наскільки я зрозумів, попередньо ніхто ні про що з хазяйкою не розмовляв. Та і “в самому процесі”, ніхто нічого офіційного не пред’явив. Піднялись на крані, залізли на балкон… Переляканих господарів заспокоїли словами щось на зразок “адміністрація наказала”… Абсурд. А балкон на картинці щось не дуже вражає своєю архітектурою. Таких в Одесі тисячі і з ними витворяють що забажають. А цей ось впоперек горла самому ЮНЕСКО став. Грубувата робота… До речі, в якому ж місці Дерибасівської стоїть цей шедевр архітектури? Його адреса? Дуже хочеться глянути на нього.

    • рівнесенько напроти знесеної пам”ятки архітектури – готелю Спартак

      • Щиро дякую. На Дерибасівській давно не був. Найближчим часом піду виключно для того, щоб ознайомитись з ситуацією з огляду на підняту тему.

  5. Нажаль. Нажаль.
    Нажаль я не живу в Одесі, а то попросив би, цю гарну людину, й на моєму балконі намалювати.
    Нажаль мій сайт присвячено суто дзюдо, не має можливості поставити цю інформацію на ньому.
    Але я усім знайомим розкинув посилання.
    І ще питання – державний прапор не псує гармонію Дерибасівської?

Les commentaires sont fermés.