Азаров хоче зробити Українців вдвічі тупішими

Нещодавно, як повідомляє Інтерфакс-Україна, прем’єр міністр України Микола Азаров зустрівся зі студентами Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. В ході зустрічі міністр сказав, що треба скоротити вдвічі кількість спеціалістів з вищою освітою.

Ця пісня про непотрібність Україні – українців з вищою освітою для Миколи Яновича не нова, він її співав перед достроковими парламентськими виборами 2007 на посаді віце-прем’єра.

Правда цього разу він додав – «Необходимо сократить специалистов с так называемым высшим образованием, “с липовым высшим образованием”» (цитата), минулого разу він сказав прямо, що насправді Україна потребує слюсарів та електриків, а не дипломованих спеціалістів. І це в той час, коли вважається найприбутковішим вкладанням держави – вкладання в освіту власної нації.

Ось тепер і думаємо, чи то просто міністру не подобається, що кожного року школу закінчують 450 тис. школярів, які, мабуть, знають українську мову краще нього, чи то наш міністр послідовник фашистів, які вважали, що слов’янам достатньо вивчити, як писати свої імена та прізвища, чи то в ПРУшці підрахували, що люди, які за них голосують, переважно,мало освічені?

І це вже зовсім не дивний факт діяльності новітньої соціально-гуманітарно-вандальної влади. Недарма в соціальних мережах можна знайти таку народну творчість – як на фоні портрета Табачника напис: «Наступного року випускникам для вступу в ВНЗ крім ЗНО треба буде ще здолати дракона». Я думаю, що насправді за цим криється бажання міністра зменшити інтелектуальний потенціал, тобто зробити українців вдвічі тупішими.

Висновки дуже прості – влада вигадала потрібність непопулярних реформ які шкодять нації, замість тих, які б зробили Україну однією з ведучих країн світу. Сьогодні треба збільшувати інтелектуальний потенціал населення, а не зменшувати кількість спеціалістів (про зменшення кількості спеціалістів є й в передвиборчій програмі Януковича). Замість боротьби з ЗНО треба його вдосконалювати, а боротися треба з корупцією у вишах.

А заява міністра про те що влада його вабить тільки тому, що він може зробити внесок у розвиток своєї країни – викликає запитання: чи має він на увазі Україну, чи може якусь іншу державу? Тут можна згадати «обмовку по Фрейду» іншого міністра, фразу міністра освіти України: «Україна знаходиться на 56 місці, а ми на 72» (мається на увазі Росія) варта того, щоб її включили у підручники з психології.

Сьогодні багато чого залежить від молоді, від тих хто тільки сьогодні йде вчитись до вищих навчальних закладів. Чи будуть вони будувати європейську Україну, чи жебракувати під владою «кравасісів». Від тих молодих людей, яки вже встигли завести власних дітей: чи отримають їх діти вищу освіту, а вони – достойну роботу, чи будуть жити за принципом: «місця на базарі вистачить всім». Аполітичність народу дає можливість владі паразитувати на нації і все зводити до владного фарисейства.

 

Павло Куц, заступник голови Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України, заступник голови ХОГО «Асоціація Фахівців Фізичної Реабілітації», голова Харківського обласного (крайового) осередку ВГО «Молодий Народний Рух»

A propos Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair