Дві маленькі перемоги громади у суді

Сьогодні у Господарському суді Херсонської області продовжилося слухання справи за позовом прокуратури до ТОВ “Тайрос” про визнання недійсними договорів купівлі-продажу підсобних приміщень, що знаходяться у дворі Шахово-шашкової дитячо-юнацької спортивної школи.

Першою перемогою стало те, що суддя задовольнила клопотання від батьківського комітету та ЗМІ, і засідання проводилося у залі засідань, а не у тісному та задушливому суддівському робочому кабінеті. Також, сьогодні велася фіксація судового процесу технічними засобами, чого не було тиждень тому.

Другою маленькою, і доволі несподіваною!,  перемогою стало те, що суддя визнала всі позовні вимоги. Якщо відповідач впродовж 10 днів не оскаржить рішення, то споруди остаточно повернуться у власність громади та опиняться на балансі школи.

Втім, боротьба за ШШЦ ще не скінчилася. Питання призначення на посаду директора школи гідного фахівця й досі залишається актуальним.

 

П.С. З історії питання:

Агния Добровольская: Шахматно-шашечный потихоньку “приватизируется”

Шах, мат – и в дамках!

 

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.