Маловідомі стрілецькі світлини репрезентують в Тернополі

Близько 50-ти маловідомих фотографій, які відображають побут та бойові будні українських січових стрільців, буде представлено на виставці, що розпочне свою роботу 14 жовтня у приміщенні українського дому «Перемога» м.Тернопіль.

Організатором такого заходу є Тернопільська міська організація Спілки Української Молоді в Україні, за підтримки Тернопільської міської ради та Бродовського краєзнавчого музею Львівської області.

Захід присвячено 95-ій річниці боїв під горою Лисоня та відзначенню свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Як розповів куратор виставки, заступник голови Тернопільська міської організації СУМ в Україні Святослав Липовецький, більшість фотографій походять з архіву Бойової управи українських січових стрільців у Відні.

Частина світлин експонуються вперше. Близько 20% фотографій, представлених на виставці, пов’язані із Тернопільщиною.

Виставка діятиме до 3 листопада 2011 року.

Урочисте відкриття експозиції відбудеться 14 жовтня, о 12.00 год., в приміщенні українського дому «Перемога» м.Тернопіль.

Довідково: «Спілка Української Молоді в Україні» є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925-1929 роках. На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. В сучасній Україні відродження СУМу розпочалося у 1989 році і з цього часу організація проводить виховну діяльність серед дітей та молоді.

Методика сумівського виховання налічує понад 60 років й побудована на системі національного виховання, яку заклав відомий вітчизняний педагог Григорій Ващенко (почесний член СУМ, автор праці «Виховний ідеал»).

За довголітню історію розвитку СУМу організацією було виховано багато відомих громадських діячів України та діаспори. Сайт організації: www.cym.org/ua

 

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair