Громадські організації виступають проти Комісії з моралі і просять запобігти закону, що обмежує доступ до веб-сайтів

8 громадських організацій і асоціацій, що працюють у сфері масової інформації й комунікацій, просять Президента Віктора Януковича й прем’єр-міністра Миколу Азарова забезпечити ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Про це сказано у відкритому листі, текст якого мають Українські Новини.

“Ми звертаємося до вас із проханням втрутитися в ситуацію для забезпечення виконання у встановленому порядку указу Президента України №1085/2010 щодо ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі”, – сказано в листі.

У листі зазначено, що за час, що минув із часу опублікування указу, комісію не було ліквідовано.

Водночас у законопроекті №7132 “Про захист суспільної моралі”, прийнятому Верховною Радою в першому читанні 18 жовтня, передбачається поновлення роботи комісії й розширення її функцій.

Таким чином, громадські організації й асоціації просять Президента й прем’єр-міністра запобігти прийняттю законопроекту №7132, яким пропонується зобов’язати інтернет-провайдерів обмежувати вільний доступ до веб-сайтів або їх частин, визначених Нацкомісією з моралі як еротичні.

Авторами листа є асоціація “Індустріальний телевізійний комітет”, Інститут масової інформації, Інтернет-асоціація України, міжнародний жіночий правозахисний центр “Ла Страда-Україна”, Незалежна асоціація мовників, Східноєвропейський інститут проблем медіа, Українська асоціація видавців періодичної преси й комісія Українського союзу промисловців і підприємців з питань науки й ІТ.

Як повідомляло агентство, ці організації й асоціації також закликають Раду відхилити законопроект, що обмежує доступ до еротичних сайтів.

18 жовтня Рада в першому читанні 276-ма голосами прийняла законопроект, яким планується зобов’язати інтернет-провайдерів обмежувати вільний доступ до веб-сайтів або їх частин, визначених Нацкомісією з моралі як еротичні.

9 грудня 2010 року Янукович доручив Кабміну ліквідувати Комісію з моралі.

Українські новини