Чи саботує Азаров доручення Януковича?

Минув рік, як Янукович доручив Кабміну вжити заходів для ліквідації одіозного “Нацкоммору” чи то т.зв. “Національної експертної комісії з захисту суспільної моралі”, члени і членкіні якої на повному серйозі вважають, що мають право розповідати (з правовими наслідками) українцям, що є моральним, а що ні. Рік минув, а візок не зрушив.

Тож до п.Азарова надсилається відповідне звернення – див.нижче.

А якщо ви не до кінця прониклися важливістю питання про неприпустимість державного адміністративного втручання в питання “моралі” (поза необхідними статтями Кримінального Кодекса), читайте тут: https://maidan.org.ua/2011/10/alyarm-svobodi-slova-v-interneti-vyneseno-smertnyj-vyrok/

Прем’єр-Міністру України п.М.Азарову

01008, Київ, вул.Грушевського 12/2

На підставі ст.40 Конституції України, Закону України Про звернення громадян

Пане Прем’єр-Міністре,

Як Вам має бути відомо, Указом Президента України “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” від 09.12.10 №1085/1010 зокрема доручалося (п.7 ст.7) Кабінету Міністрів України “вирішити в установленому порядку питання щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі“.

На мій відповідний запит до Адміністрації Президента України 18.10.11. мені було надано відповідь Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АП про те, що:

На виконання зазначеного завдання Кабінету Міністрів України доручено вирішити в установленому порядку питання про ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. За інформацією КМУ, Міністерством юстиції України розроблено відповідний законопроект, який подано Уряду. З огляду на зазначене, відповідно до п.3 ст.22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, Ваш запит направлено належному розпоряднику інформації – Кабінету Міністрів України для надання Вам більш детальної інформації”.

Своєю чергою, 20.10.11. Департаментом інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України мені було надано інформацію про те, що:

“На виконання завдання, визначеного підпунктом 7 пунктом 7 Указу Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», стосовно вирішення питання щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Мін’юстом розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі». Зазначений законопроект внесено Мін’юстом 10 січня 2011 р. в установленому порядку на розгляд КМУ. Законопроект опрацьовано Секретаріатом КМУ.Станом на 19 жовтня 2011 р. питання про проект Закону України «Про захист суспільної моралі» Урядом не розглядалось”.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення права громадян України на свободу вираження поглядів і переконань, прошу Вас та Уряд України виконати п.7 ст.7 Указу Президента України від 09.12.10 та внести на розгляд Верховної Ради України зазначений проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі”.

З метою реалізації права на інформацію, передбаченого ст.34 Конституції України, ст.10 Європейської конвенції з прав людини, Законом України “Про інформацію”, Законом України “Про доступ до публічної інформації”, прошу Вас також повідомити про підстави тривалої затримки з виконанням зазначеного доручення Президента України стосовно вжиття заходів щодо ліквідації Національної експертної комісії з захисту суспільної моралі.

Заздалегідь вдячний за увагу до цього звернення та запевняю, що Вашу реакцію на яке буде широко оприлюднено.

Олександр Северин, к.ю.н.