У Тернополі стартував проект “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”

Із 20 листопада у Тернополі стартував проект“Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012, який реалізовується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива”у партнерстві з Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС). Протягом 2003 – 2011 років у проекті “Студенти для органів місцевого самоврядування” близько 200 студентів з 21 міста України проходять стажування у міських та обласних радах своїх міст.

Метою даного проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх роботи у органах місцевого самоврядування.

В кожному місті ГО «Молодіжна Альтернатива» спільно із партнерськими організаціями відбирає шляхом конкурсу по 6 студентів, які стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 5 місяців. Порядок їх роботи – по 4 години на день, в після навчальний час.

Протягом періоду стажування студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста;перекладом нормативно-правових актів інших країн,готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

Для того, щоб стати учасником проекту“Студенти для органів місцевого самоврядування” потрібно бути студентом старших курсів (3-5 курс) або аспірантом, розбиратися у сучасній політичній ситуації, мати аналітичні здібності. Кандидат на участь у проекті заповнює анкету, яку можна скачати в додаткуабо взяти у координатора проекту в Тернопільській області Процика Ігоря. Заповнену анкету потрібно здати координатору проекту.

Проект буде реалізовуватись у два етапи: перший етап передбачає проведення співбесіди із кандидатами на участь у проекті, за підсумками якого буде відібрано 6 студентів, а другий етап передбачає вже безпосереднє стажування у органах місцевого самоврядування.

За час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м. Київ; писати статті до збірника на запропоновані теми, а також відвідати екскурсію до Верховної Ради України.

По закінченні стажування студенти отримають Сертифікат про проходження стажування.

Останній термін подання анкет – 20 грудня.

Про дату проведення співбесіди кандидатам, які подадуть анкети на участь у проекті буде повідомлено електронною поштою.

Більш детальнішу інформацію можна отримати у координатора проекту у Тернопільській області Процика Ігоря за тел. (063) 4546661.

 

A propos Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.