Docudays UA мандрує у Херсон

Організатори проведення у Херсонській області 8-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який розпочнеться 8 грудня 2011р, запрошують на  прес-конференцію.

В прес-конференції візьмуть участь:
• Оксана Агаркова, виконавчий директор міської молодіжної громадської організації «Нова генерація»;
• Максим Єлігулашвілі, президент Молодіжного центру регіонального розвитку;
• Олена Афанас’єва, виконавчий директор Центру молодіжних ініціатив «Тотем»;
• Ірина Ухваріна, експерт з питань роботи пенітенціарної системи, піар-менеджер проекту Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я «Фестиваль Docudays UA для пенітенціарних установ Херсонської області».
• Віктор Васильович Маруняк, сільській голова с. Ст. Збур΄ївка Голопристанського району Херсонської області
• Іван Васильович Шульга, Уповноважений з прав людини м. Скадовська, депутат Скадовської міської ради
• Ольга Жмурко, менеджер Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження»

Прес-конференція відбудеться 8 грудня о 13.00 в приміщенні конференц-холу «Конгрес» (м. Херсон, вул. Радянська, 7). Представники організаторів фестивалю в Херсоні презентують концепцію цьогорічного мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, розкажуть про його графік, складові програми та її родзинки. Так, наприклад, родзинкою є те, що до глядачів приєднаються ще засуджені та співробітники херсонських пенітенціарних установ. Перегляди фільмів та обговорення питань дотримання прав людини пройдуть в 5 колоніях області та СІЗО з 1 по 24 грудня. Це стало можливим завдяки співпраці фестивалю, Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я та Управління державної пенітенціарної служби нашої області.

У заході також візьмуть участь запрошені гості – Віктор Маруняк, сільській голова с. Ст. Збур΄ївка Голопристанського району Херсонської області, який став героєм одного з фільмів фестивалю з добірки «Герої нашого часу» та Іван Шульга, Уповноважений з прав людини м. Скадовськ, розповість про механізми захисту прав людини на місцевому рівні.

Після прес-конференції, о 14.00, відбудеться показ фільмів «Герої нашого часу», відеоісторій звичайних українців, які щодня своїми зусиллями намагаються змінити реальність, що їх оточує. Кожен «герой» має свою історію, кожен із них доводить – усе можливо, якщо докласти зусиль та не ламатися під тиском обставин, не дозволити системі загнати себе у глухий кут. Відеоролики створені Херсонським обласним Фондом милосердя та здоров’я та продакшн-студією Docudays UA за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

Після показу відбудеться обговорення фільму за участю його героїв.
Інформаційними партнерами фестивалю є херсонська міська Асоціація журналістів «Південь» та газета «Вгору». Для реалізації фестивалю на Херсонщині цього року була залучена фінансова допомога Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації та проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства», яка фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.