Docudays UA мандрує у Херсон

Організатори проведення у Херсонській області 8-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який розпочнеться 8 грудня 2011р, запрошують на  прес-конференцію.

В прес-конференції візьмуть участь:
• Оксана Агаркова, виконавчий директор міської молодіжної громадської організації «Нова генерація»;
• Максим Єлігулашвілі, президент Молодіжного центру регіонального розвитку;
• Олена Афанас’єва, виконавчий директор Центру молодіжних ініціатив «Тотем»;
• Ірина Ухваріна, експерт з питань роботи пенітенціарної системи, піар-менеджер проекту Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я «Фестиваль Docudays UA для пенітенціарних установ Херсонської області».
• Віктор Васильович Маруняк, сільській голова с. Ст. Збур΄ївка Голопристанського району Херсонської області
• Іван Васильович Шульга, Уповноважений з прав людини м. Скадовська, депутат Скадовської міської ради
• Ольга Жмурко, менеджер Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження»

Прес-конференція відбудеться 8 грудня о 13.00 в приміщенні конференц-холу «Конгрес» (м. Херсон, вул. Радянська, 7). Представники організаторів фестивалю в Херсоні презентують концепцію цьогорічного мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, розкажуть про його графік, складові програми та її родзинки. Так, наприклад, родзинкою є те, що до глядачів приєднаються ще засуджені та співробітники херсонських пенітенціарних установ. Перегляди фільмів та обговорення питань дотримання прав людини пройдуть в 5 колоніях області та СІЗО з 1 по 24 грудня. Це стало можливим завдяки співпраці фестивалю, Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я та Управління державної пенітенціарної служби нашої області.

У заході також візьмуть участь запрошені гості – Віктор Маруняк, сільській голова с. Ст. Збур΄ївка Голопристанського району Херсонської області, який став героєм одного з фільмів фестивалю з добірки «Герої нашого часу» та Іван Шульга, Уповноважений з прав людини м. Скадовськ, розповість про механізми захисту прав людини на місцевому рівні.

Після прес-конференції, о 14.00, відбудеться показ фільмів «Герої нашого часу», відеоісторій звичайних українців, які щодня своїми зусиллями намагаються змінити реальність, що їх оточує. Кожен «герой» має свою історію, кожен із них доводить – усе можливо, якщо докласти зусиль та не ламатися під тиском обставин, не дозволити системі загнати себе у глухий кут. Відеоролики створені Херсонським обласним Фондом милосердя та здоров’я та продакшн-студією Docudays UA за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

Після показу відбудеться обговорення фільму за участю його героїв.
Інформаційними партнерами фестивалю є херсонська міська Асоціація журналістів «Південь» та газета «Вгору». Для реалізації фестивалю на Херсонщині цього року була залучена фінансова допомога Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації та проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства», яка фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.