Чому Калашнікова не прибрали з Майдану на День Свободи?

Нагадаймо, Рішенням від 18.11.11 (правильним чи ні – то в контексті інше питання) Окружний адміністративний суд м.Києва заборонив всім, хто подавав заявки, у т.ч. і “Загальновоїнській спілці України” (Олег Калашніков) проводити масові акції на Майдані Незалежности 22.11.11..

І якщо присутність “помаранчевого” люду була великою мірою (напевно – передусім) результатом самоорганізації окремих громадян, котрим ніхто не забороняв ані збиратися того дня у центрі Києва, або тим центром прогулюватися, то Калашніков, як пам’ятаємо, провів повноцінну акцію (на вигляд – акцію бомжів та петеушників, де прапорів було більше ніж учасників), з прапорами, своїми класичними воплями та озвучкою – під пильною охороною співробітників МВС (щоб учасники не розбіглися?).

Отже, як було не спитати у позивача, ініціатора судової заборони, тобто у КМДА про те, чи зверталися вони до Державної виконавчої служби щодо здійснення виконання постанови суду від 18.11.11.

Відповідь така:

ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)

Головне управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

01001,  м.Київ-1, вул. Хрещатик,  44,  тел.(044)  279-55-97

  від  30.11.2011р. вих. № 051-2901

на №7/11/7-14 від 23.11.2011р.

       Гр. Северину О.

      Копія:  управління інформаційного забезпечення та         

    доступу до публічної інформації

 У Головному управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю виконавчого органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) розглянуто Вашого листа від 23.11.2011р.  №7/11/7-14.               

За результатом розгляду інформуємо Вас про те, що Київська міська державна адміністрація зверталася до відділів державної виконавчої служби Шевченківського та Печерського районних управлінь юстиції у м. Києві щодо здійснення негайного виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 18.11.2011р. справа  №2а-17171/11/2670 про обмеження права на мирні зібрання шляхом заборони, в тому числі,  ВГО «Загальновоїнська спілка України» проведення 21-22 листопада 2011 року заходів на Майдані Незалежності.

       Начальник                                                                                     М.Хонда

Відтак, виглядає дуже цікаво і характеристично: схоже що Державна виконавча служба просто саботувала звернення КМДА про виконання судового рішення (якщо Калашніков “зажигаєт”, значить це комусь потрібно?). А міліція, котру ДВС мала право залучити до примусового виконання рішення, замість того охороняла верескливого Калашнікова з його прапороносцями.

Можна б спитати ДВС про підстави невиконання рішення, але за наявним досвідом, відповідати вона про таке не любить. Але “Майдан”, безперечно, буде не те що готовий, але й радий без власних коментарів оприлюднити точку зору ДВС. Якщо така точка зору нам стане відомою.