Чорнобильці Львова встановили наметове містечко під стінами облдержадміністрації

У Львові чорнобильці спільно з активістами Громадянського руху «Вперед!» оголосили безстрокову акцію протесту. Про це повідомив співголова ВГО «Громадянський рух «Вперед!» Руслан Секела.  За його словами, сьогодні під стіни Львівської обласної державної адміністрації  активісти «Вперед!» вийшли спільно з представниками організацій «Матері Чорнобиля» та «Діти Чорнобиля». Пікетувальники вже розбили наметове містечко і мають намір продовжити акцію доти, доки влада не почне виконувати свої обов’язки.

«Влада сьогодні ставиться до чорнобильців та інших громадян гірше ніж до худоби, бо добрий хазяїн собаку у грудні не вижене на вулицю, а влада змушує людей спати на землі, зганяючи їх навіть з лавочок. Наша акція триватиме доти, доки влада не почне виконувати рішення судів і закони, які сама ж і ухвалює», – сказав він.

За словами Руслана Секели, акція безстрокова і її мета – мобілізувати і об’єднати  небайдужих людей Львівщини у боротьбі за власні права.

Постійно у наметовому містечку перебуватимуть 10 пікетувальників, до складу яких входитимуть чорнобильці та активісти Громадянського руху «Вперед!». Таким чином Львів приєднався до Донецька та Києва, де вже проходять у різній формі протестні акції чорнобильців.

 

Прес-секретар ВГО «Громадянський рух «Вперед!»

Лілія Мельникова

+380 50 356 30 81