Вшанування пам’яті Голодомору 1932-33 років в м. Франкфурт на Майні

В суботу, 26 листопада, на центральний площі Альте Опер (Стара Опера) українці Франкфурту, Майнцу та Дармшдтату приєдналися до акції з вшанування жертв Голодомору «Незгасима свічка».

Акція розпочалася з засвічення «свічок пам´яті», які були викладені у формі символічного хреста. Під проводом отця Олега, священника Української православної церкви Київського Патріархату парафії Святого Рівноапостольного князя Володимира в м. Франкфурті на Майні, пройшла молитва за померлими українцями від штучного голоду. У своїй проповіді о.Олег підкреслив, що це був геноцид Українського народу на теренах СРСР та закликав до «Нюрбергського процесу – 2» над комунистичною партиєю за скоєні злочини проти людства. Виступ продовжив пан Микола Цибак, представник від УГКЦ у Франкфурті на Майні, який розповів свої спогади про людей, котрі пережили Голодомор.

Громадянська панахида, яка проходила під державним прапором України, зібрала кілька десятків українців – студентської молоді, працівників мистецтва та робітників. Акція не залишила байдужими жителів та туристів міста. Розповсюджувалась листівка німецькою мовою про історію Голодомору – геноциду Українського народу.

Урочисте поминання відбулося після акції в залі ураїнського ресторану “Ватра”.

Організатори акції: Спільнота прихильників ВО “Свобода” в Німеччині, Українська Громада міста Франкфурт на Майні та члени Центральної Спілки Українців Німеччини (ЦСУН).

Наступного дня у неділю, 27 листопада, в парафиальних церквах УПЦ КП та УГКЦ (обидві Франкфурт на Майні) священники відслужили поминальні панахиди за жертвами Голодомору.

Олексій Ємельяненко

A propos Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair