“Покращення життя вже сьогодні” знищує херсонських інтернетників

Такий висновок зроблено в результаті другої частини моніторингу «Інформаційний простір Херсонщини – місток до громадянського суспільства».

Моніторинг українського сегменту Інтернету, який проводить авторитетна аналітична служба порталу Бігмірнет, фіксував на фоні збільшення кількості Інтернет-користувачів по всій Україні, постійне зменшення херсонської інтернет-аудиторії.

Так, у лютому цього року за відомостями щомісячної «Глобальної статистики українського Інтернету» на Херсонщині було зафіксовано 218555 «унікальних користувачів». Загалом «місячна» херсонська частка Інтернету тоді складала 1,1%. В результаті ми займали 13 місце в регіональному рейтингу.
В травні кількість херсонських «унікальних користувачів» знизилася більше ніж на 8% та складала 178310 користувачів за місяць. Херсонська частка Інтернету вже дорівнювала 0,71%
У вересні, зменшення херсонської інтернет-аудиторії продовжувалося. «Унікальних користувачів» з Херсонщини було вже 169270. У місячному рейтингу ми опинилися на 18 місці з часткою 0,56%

Подібна ситуація може свідчити лише про подальше поглиблення соціально-економічних негараздів в нашому регіоні.
В умовах погіршення життя, відсутності постійного заробітку, постійного підвищення цін, Інтернет для херсонців відходить на другий план. А це у свою чергу демонструє відсталість нашої економічної поведінки. Для багатьох з нас Інтернет поки що залишається розвагою.

Повний текст із результатами дослідження можна знайти тут.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.