“Покращення життя вже сьогодні” знищує херсонських інтернетників

Такий висновок зроблено в результаті другої частини моніторингу «Інформаційний простір Херсонщини – місток до громадянського суспільства».

Моніторинг українського сегменту Інтернету, який проводить авторитетна аналітична служба порталу Бігмірнет, фіксував на фоні збільшення кількості Інтернет-користувачів по всій Україні, постійне зменшення херсонської інтернет-аудиторії.

Так, у лютому цього року за відомостями щомісячної «Глобальної статистики українського Інтернету» на Херсонщині було зафіксовано 218555 «унікальних користувачів». Загалом «місячна» херсонська частка Інтернету тоді складала 1,1%. В результаті ми займали 13 місце в регіональному рейтингу.
В травні кількість херсонських «унікальних користувачів» знизилася більше ніж на 8% та складала 178310 користувачів за місяць. Херсонська частка Інтернету вже дорівнювала 0,71%
У вересні, зменшення херсонської інтернет-аудиторії продовжувалося. «Унікальних користувачів» з Херсонщини було вже 169270. У місячному рейтингу ми опинилися на 18 місці з часткою 0,56%

Подібна ситуація може свідчити лише про подальше поглиблення соціально-економічних негараздів в нашому регіоні.
В умовах погіршення життя, відсутності постійного заробітку, постійного підвищення цін, Інтернет для херсонців відходить на другий план. А це у свою чергу демонструє відсталість нашої економічної поведінки. Для багатьох з нас Інтернет поки що залишається розвагою.

Повний текст із результатами дослідження можна знайти тут.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.