Створено Світовий Ювілейний Комітет – 2012

Наступний 2012-ий рік для української громадськості є особливо знаменним видатними подіями – 105-річчям від дня народження Головного Командира УПА Романа Шухевича та 70-ою річницею створення Української Повстанської Армії і сторічним ювілеєм довголітнього Провідника Організації Українських Націоналістів (бандерівців), ідеолога українського націоналізму, Голови Українського Державного правління, покликаного 30 червня 1941 року Ярослава Стецька.

З метою урочистого відзначення ювілейних дат та належного вшанування учасників національно-визвольної боротьби, з ініціативи Проводу ОУН з-під стягу Степана Бандери створено громадський Світовий Ювілейний Комітет, який очолили Голова Всеукраїнського Братства ОУН-УПА Михайло ЗЕЛЕНЧУК та Голова Організації Українських Націоналістів (б) Стефан РОМАНІВ.

Головним організатором та координатором проведення центральних урочистостей є Центр Національного Відродження ім. Степана Бандери.

Оргкомітетом розробляється Програма урочистих заходів на 2012 рік. У зв’язку з цим скеровано листи до обласних рад, які у 2006-2007 роках визнали Українську Повстанську Армію воюючою стороною, з пропозицією долучитися до роботи Оргкомітету, прийняти відповідні рішення щодо відзначення ювілеїв знаменних подій у 2012 році і затвердити обласні програми урочистостей.

A propos Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.