Чи надішле влада сьогодні міліцію для обговорення законопроекту “Про вищу освіту”?

Сьогодні має відбутися засідання робочої групи з доопрацювання законопроекту “Про вищу освіту” під керівництвом ректора НТУУ КПІ Михайла Згуровського. Вона має розглянути понад 2000 зауважень, які налійшли від шести десятків організацій.

Тим, хто виступав проти цього законопроекту, повідомити про це засідання полінувалися. Зателефонували лише одній організації й сказали передати іншим (кому саме і в якій кількості – не сказали).

А вчора зранку міліція ознайомила активістку Громадянського руху “Відсіч” Катерину Чепуру із складеним на неї протоколом про адміністративне правопорушення – організацію несанкціонованого мирного зібрання, яке вона не організовувала, бо не мала мотиву (вона йшла до клубу Кабміну у повній впевненості, що є у списках запрошених до дискусії з прем’єр-міністром Миколою Азаровим, тож не могла і не мала причин малювати заздалегідь плакати, брати мегафон та інші засоби). Сам протокол складений безграмотно, і в суді, якщо він буде чесним, Катерина сподівається розгромити всі аргументи звинувачення. Протокол дівчина підписувати відмовилась через написану там неправду (наприклад, написано, що вона ніде не працює, таке враження, що міліція вважає усіх, хто протестує, безробітними).

Цікаво, які ще аргументи висуне влада на підтримку законопроекту Табачника-Азарова для “більш плідного” діалогу з громадськістю – прокуратуру, СБУ, бритоголових проффесорів?