Азаров вирішив вести діалог з противниками законопроекту “Про вищу освіту” за допомогою міліції?

Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який ініціював зустріч з зацікавленими сторонами і без присутності представників Міністерства освіти, науки, молоді і спорту для обговорення законопроекту “Про вищу освіту”, здається, вирішив скористатися послугами міліції для того, щоб діалог з противниками законопроекту “вийшов більш відвертим”.

Як ми повідомляли, народний депутат України, голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Максим Луцький (кум міністра Дмитра Табачника) пообіцяв, що на зустріч з прем’єр-міністром буде допущено 15 представників від організацій, які ось вже понад рік ведуть боротьбу з проектами “реформ” Дмитра Табачника. Ці організації заздалегідь подали пану Луцькому списки, однак, прийшовши до клубу Кабміну, де мала відбутися зустріч, 13 з 15 осіб себе в списках не виявили і почали біля клубу Кабміну звинувачувати Луцького в обмані. Тоді Микола Азаров наказав пропустити одного з представників, промовивши “Вони прийшли, виходить, вони небайдужі до теми дискусії, виходить, у них є своя думка. Давайте їх вислухаємо.”

На зустріч пішла активістка Громадянського руху “Відсіч” Катерина Чепура, якій Микола Азаров поставив кілька запитань (в т.ч. поцікавився, чи можуть противники законопроекту подати конкретні зауваження до нього) і доручив включити її до складу робочої групи з доопрацювання проекту.

Вчора за підписом Катерини Чепури голові робочої групи, ректору НТУУ КПІ Михайлу Згуровському було надано 23 сторінки поправок, доповнень і зауважень до законопроекту з висновком відкликати його, внести до чинного закону “Про вищу освіту” зміни і доповнення, які б привели його у відповідність з реальністю, й розробити новий законопроект, який би відповідав вимогам сучасності.

А сьогодні Катерині Чепурі зателефонували з міліції і сказали, що склали на неї адміністративний протокол за порушення порядку проведення мирних зібрань, який вона нібито порушила в день зустрічі з Миколою Азаровим під клубом Кабміну, хоча Катерина не мала тоді в руках навіть плаката і прийшла туди на запрошення Максима Луцького, який напередодні зустрічі сказав їй, що вона є у списках.

Міліція захотіла зустрітись з Катериною, щоб ознайомити її з протоколом. Для цього правоохоронці навіть висловили готовність під’їхати, куди їй зручно. Вона сказала, що нічого не порушувала і не збирається бігати від міліції та ховатись, тому завтра, 1 лютого о 10.00 домовилась зустрітися з правоохоронцями недалеко від клубу Кабміну – на виході з метро “Хрещатик” на вулиці Інститутська.

Подробиці можна дізнатися в самої Катерини Чепури за телефоном 066-1365984.