АЗАРОВ ЗБРЕХАВ. Противників законопроекту “Про вищу освіту” у списках на зустріч із ним не виявилось.

На анонсовану Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим сьогоднішню зустріч для неформальної розмови з противниками законопроеку “Про вищу освіту”, розробленого Міністерством освіти, науки, молоді та спорту і поданого до Верховної Ради від імені Кабінету Міністрів, не допустили саме його противників – студентів та громадських експертів, які не підтримують урядовий варіант документу.

Народний депутат України Максим Луцький, який є кумом Дмитра Табачника і очолює Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України, пообіцяв запросити на цю зустріч 15 представників від організацій, які відзначились акціями протесту проти кабмінівського законопроекту “Про вищу освіту”. Однак подані заздалегідь для участі в зустрічі кандидатури виявились небажаними персонами для зустрічі з прем’єр-міністром. Навіть ті, хто приїхав з інших міст, не знайшли себе в списках учасників:

Кротенко Ілля, НПУ імені М.П. Драгоманова,
Ільків Андрій, КНУ імені Т. Шевченка,
Чулівська Ірина, ЛНУ імені І. Франка,
Опанасенко Максим, Київський міжнародний університет,
Переверзєв Артур, Київський інститут міжнародних відносин,
Щепетильникова Єлизавета, ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування»,
Мовчан Андрій, КНУ імені Т. Шевченка,
Солонтай Олександр, Громадянська кампанія «Молодіжна варта»,
Смирнов Олександр,  ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування»,
Дворецька Олександра, Таврійський національний університет імені Володимира Вернадського,
Шивала Юрій, ЛНУ імені І. Франка,
Кирилик Володимир, проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ імені І. Франка,
Чепура Катерина, Громадянський рух «Відсіч».

Також не потрапила на зустріч запропонована Національним університетом “Києво-Могилянська Академія” викладач Інна Совсун.

“В Україну повернулась практика проведення закритих комуністичних з’їздів, де протягуються потрібні владі рішення. Однак вони не допоможуть владі видати бажане за дійсне, бо в нас є достатньо можливостей донести студентам брехливість і лицемірство можновладців”, – заявляють громадські ативісти.