У Карпачової відповідають, але не про те, про що питалося

Ми спитали Уповноваженого ВРУ з прав людини пані Н.Карпачову про деякі показники її діяльности, пов’язані з реалізацією та захистом певних конституційних положень, а саме:

1. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на інформацію (ст.34 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження.

2. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на звернення (ст.40 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження

3. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на мирні зібрання (ст.39 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження.

4. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на свободу совісти та віросповідання (ст.35 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження.

5. Кількість звернень громадян про порушення щодо них суб’єктами владних повноважень частини першої ст.19 Конституції України, кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження.

Відповідь – до вашої уваги нижче. Як бачимо, є багато чого, тільки не того, про що власне запитували. Доведеться перепитати – тим більш, що 09.02.12 закінчується чергова каденція п.Карпачової на посаді Омбудсмена.