Громадська рада при Міносвіти проведе круглий стіл з освітньої проблематики

КИЇВ – Громадська рада з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України затвердила план своєї роботи на 2012 рік, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Засідання відбулось 8 лютого під головуванням народного депутата України Володимира Марущенка (партія ХДС).

Упродовж року планується розглянути питання щодо викладання предметів духовно-морального спрямування в закладах професійно-технічної та вищої освіти, впровадження елементів духовно-морального спрямування у системі позашкільної освіти. Громадська рада також приділить увагу випрацюванню галузевого стандарту зі спеціальності «Богослов’я» та розробленню механізму державного визнання дипломів вищих духовних навчальних закладів.

Крім того, заплановано проведення спільного засідання Громадської ради із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, а також низки круглих столів і науково-практичних конференцій.

Під час засідання представники конфесій та Міністерства обговорили питання впровадження духовно-моральних цінностей у виховний процес в системі дошкільної освіти. Вони вирішили звернутися до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОНМС щодо вивчення та узагальнення наявного досвіду у цій сфері.

Вже 16 лютого Громадська рада проведе Круглий стіл на тему «Питання надання релігійним організаціям права на заснування загальноосвітніх навчальних закладів». Під час заходу відбудеться громадське обговорення законопроекту № 9580 щодо цієї проблематики.

Участь у круглому столі візьмуть парламентарі – автори законопроекту, представник Президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Максим Луцький, представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Джерело: www.irs.in.ua