Спасибо мэру за вторую лигу

 

 

 

 

 

 

Вважаєте, що це такий тонкий стьоб з мера? Цілком може бути. Бо футбольні фанати цього року вже неодноразово доводили, що розуміються на  дошкульних жартах (раз і два, наприклад).

Натомість прес-служба Херсонської міської ради, яка лише кілька днів тому зганьбилася конфліктом з інформаційною агенцією, таке гасло сприйняла за чисту монету і навіть похвалилася народною підтримкою на офіційному сайті міськради:

Мітинги на підтримку міського голови та більшості міської ради пройшли сьогодні перед початком пленарного засідання сесії міської ради.

Перший з них провели вболівальники футбольної команди «Кристал», адже Володимиром Сальдо до проекту порядку денного сесії було внесено питання щодо виділення з міського бюджету 1 млн. 100 тис. грн. на фінансування Херсонської міської футбольної команди «Кристал» у 2012 році. Така необхідність виникла для забезпечення участі херсонських футболістів у всеукраїнських змаганнях із футболу серед професійних клубів та Чемпіонаті України серед аматорів на 2012 рік.
У зв’язку з тим, що серед представників депутатського корпусу були й противники цього проекту, підтримати міського голову та депутатів, котрі підтримують розвиток ФК «Кристал», перед початком пленарного засідання і прийшли футбольні вболівальники. Вони тримали прапори ФК «Кристал» та плакати з надписами «Спасибо мэру за вторую лигу».  Делегати від вболівальників були присутні у сесійній залі під час розгляду питання та після прийняття рішення аплодували в його підтримку.
Для довідки: Команда ФК «Кристал» у 2006 році вибула з ІІ ліги та повернулася до неї у 2011 році. У 2012 році за підтримки міського голови розпочалась загальноміська акція: «Реконструкції стадіону «Кристал» руками херсонців», до якої можуть приєднатися всі бажаючі.

Те, що в працівників херсонської мерії повністю атрофовано почуття гумору, місцеві мешканці здогадуються вже давно.

Втім, навіть якщо вболівальники не пожартували, а дійсно висловили подяку за те, що залишиться клубу з бюджетного мільйону після передбачуваного відкату, ситуація є симптоматичною.

Саме на підтримку тих мешканців, для кого перебування міста у “другій лізі”, а радше – на межі вибування навіть з неї, є звичним рівнем вимог до якості життя, й розраховує команда міського голови. На повному серйозі.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.