Заява Асоціації Українських Правників Америки щодо трагічного випадку зґвалтування Оксани Макар

ЗАЯВА

Асоціації Українських Правників Америки

щодо трагічного випадку
зґвалтування Оксани Макар

у м. Миколаїв, Україна

Асоціація Українських Правників Америки шокована і занепокоєна грубим нехтуванням принципу верховенства права, пов’язаним із корупцією, що було нещодавно продемонстровано правоохоронними органами України, які не змогли належним чином розслідувати справу і винести обвинувачення всім трьом підозрюваним у жахливому брутальному зґвалтуванні та спробі вбивства юної жертви Оксани Макар, злочину, в якому вже зізнався один із злочинців, який один знаходиться під арештом. Народ України більше не повинен терпіти протекціонізм, яким регулярно користуються ті обрані, хто володіє статками та політичними зв’язками, нехтуючи будь-якою видимістю правосуддя, на велику шкоду населенню. Шокує те, що в судовій та правоохоронній системах України особа може бути засуджена за “економічний” злочин (з політичним підтекстом) та бути попередньо ув’язненою без права на поручительство, тоді як підозрюваним у зґвалтуванні дозволено бути на волі без ув’язнення, що може мати місце, очевидно, завдяки їх родинним зв’язкам.

Зважаючи на це, Асоціація Українських Правників Америки повністю солідарна з усіма українськими протестувальниками, яким вже набридла офіційна корупція, що дозволяє людям з грошима та зв’язками уникати відповідальності та підтримує тих, хто своїми демонстраціями привернув увагу світової громадськості до цього випадку,

І зважаючи на це, Асоціація Українських Правників Америки звертається до Генерального прокурора України та Міністра внутрішніх справ, а також всіх органів держави, які мають щодо цього юрисдикцію, провести розслідування цього випадку та винести обвинувачення у відкритий та прозорий спосіб у відповідності до визнаних у світі правових принципів справедливості та верховенства права.

І зважаючи на це, Асоціація Українських Правників Америки звертається до всіх юристів в Україні, які підтримують принцип верховенства права, висловити свої занепокоєння щодо справи Оксани Макар, з тим щоб його розслідували чесно та прозоро, незважаючи на привілеї щодо грошей та політичних зв’язків осіб, які підозрювані у вчиненні злочину.

Управа та керівники Асоціації Українських Правників Америки

A propos Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.