Під стіни Броварської міської ради люди принесли брехливі газети

Броварчани вийшли до стін Міської ради на громадську акцію протесту «Бровари – столиця брехні?» Акцію організувала громадська організація «Громадський захист Київщини». Близько сотні городян зібралися, щоб висловити своє обурення випуском фальшивих газет, підроблених під опозиційну пресу. Газети вийшли тиражем понад 60 тисяч примірників і їх друк за різними підрахунками сягнув 100 тисяч гривен. Активісти припускають, що ці кошти могли бути взяті з місцевого бюджету.

Також організатори акції встановили стенди зі сторінками замовних матеріалів, розміщених у провладних медіа, а мешканці міста принесли сотні примірників підроблених газет. У рамках громадського протесту, перед дверима Міськради фальшиву пресу зібрали та утилізували. Крім того, на в’їзді у Бровари було встановлено символічний дорожній знак «Обережно, зона брехні!».

Організатори акції стверджують, за останній рік депутати міської ради виділили на провладні медіа понад півтора мільйона гривень. «Найбільше обурює те, що випуск фальшивок фінансувався з міського бюджету м. Бровари. Замість того, щоб ремонтувати наші будинки та забезпечити належне медичне обслуговування, вони марнують кошти на підробку чесних газет» – лунало у висловлюваннях мешканців міста.

До акції долучилися також два опозиційних депутати Броварської міської ради – Павло Різаненко та Роман Сімутін. На думку Різаненка, сьогодні Бровари лідирують у київській області за концентрацією брехні. «Ми, мешканці міста, утримуємо цих брехунів, які розкрадають державне майно та за наші гроші видають фальшиву пресу. Я сподіваюся, що спільними зусиллями, нам вдастся відстояти правду і вберегти місто від брехунів та злочинців» – зазначив депутат Різаненко.

Під час акції пролунала вимога порушити кримінальну справу за фактом розголошення особистих даних Різаненка, опублікованих у фальшивках, адже доступ до цих даних, має тільки секретаріат міської ради. Сам же Різаненко стверджує, що поширення фальшивої преси та наклепів на його особу відбувається через те, що він заважає місцевій владі розкрадати державні кошти.

«Фактично, за злочинне продукування фальшивої преси, сьогодні немає кримінальної відповідальності. Є лише адміністративна відповідальність» – пояснює депутат-правозахисник Роман Сімутін.

«Таких акцій має бути якомога більше. Ми починаємо дозрівати до того, що важливо турбуватися не тільки про особисте благо, а й про вирішення наших спільних проблем» – каже мешканка міста Наталя Іовенко.

«Громадський Захист Київщини»

http://groza-org.livejournal.com

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair