Болівійський архиєпископ критикує руйнування природи

Архиєпископ Сергіо Альфредо Гуальберті, коадьютор архиєпархії Санта Круц, в Болівії, у розмові з католицькою благодійною організацією «Церква в потребі» розкритикував широкомасштабне культивування коки, а також знищення тропічних лісів в Болівії, подальші території яких в південноамериканській країні повинні вирубуватися за рішенням уряду. До того ж, особливе занепокоєння Церкви викликає запланована через заповідник автострада, яка повинна з’єднувати схід Болівії із заходом Бразилії – дорога вестиме прямо через національний парк „Isiboro Secure“.

Противники проекту бояться збільшення нелегального вирубування лісу, а також іншого руйнування навколишнього середовища, через нове заселення вздовж запланованої траси. «При цьому руйнуються не тільки важливі природні ресурси, а також сприяється поширенню коки», – стверджує архиєпископ Гуальберті.

Президент Болівії Ево Моралес вже роками підтримує розширення посівних площ коки. Критику з-за кордону, як і зі сторони Церкви, його уряд багаторазово гостро відхиляв. Стосунки між Церквою та урядом вважаються напруженими також і через зміни в конституції, що призвели до різкого відокремлення Церкви та держави.

В католицькій Церкві політичні зміни привели до перегляду думок. За словами архиєпископа Гуальберті, для Єпископської Конференції (Синоду єпископів) на першому плані стоїть проголошення Божої Правди.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ