Зірка, сердечко та свастика до 9 травня

В центрі Херсону, практично навпроти будівлі Херсонського обласного апеляційного суду, неподалік від Херсонської обласної державної адміністрації та офісу обласної організації Партії регіонів, напередодні святкування 9 Травня, мною було виявлено, що невідомі сплюндрували пам’ятний знак визволителям Херсона.

(с) фото Владислава Гладкого

Частина написів виглядають старими, але “свастика” з лівого боку та “сердечко” на носі, мабуть, нанесені нещодавно.
Біля пам’ятного знаку стоять квіти – отже, його вже відвідували ветерани або учні сусідніх шкіл. Можете зрозуміти, які почуття виникали у них при огляді пам’ятного знаку?



Весь цинізм в тому, що комунальні служби цього року, мабуть, взагалі не приділяли уваги наведенню ладу зі станом пам’ятних знаків. Аналогічна ситуація була на День Голодомору – до цього часу меморіал не відремонтовано.
Пам’ятний знак був встановлений 13 березня 1983г. на вул. 295-ї Херсонської дивізії . Автори: скульптор В.П. Яроцький, архітектор М.М. Костюченко.
На 9 травня в Херсоні намічено відкриття оновленого пам’ятного знаку Героям Сталінграду (зірка, встановлена горизонтально на вході до Театрального скверу) та проведення святкової ходи від площі Героїв Сталінграду до парку Слави.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.