Зірка, сердечко та свастика до 9 травня

В центрі Херсону, практично навпроти будівлі Херсонського обласного апеляційного суду, неподалік від Херсонської обласної державної адміністрації та офісу обласної організації Партії регіонів, напередодні святкування 9 Травня, мною було виявлено, що невідомі сплюндрували пам’ятний знак визволителям Херсона.

(с) фото Владислава Гладкого

Частина написів виглядають старими, але “свастика” з лівого боку та “сердечко” на носі, мабуть, нанесені нещодавно.
Біля пам’ятного знаку стоять квіти – отже, його вже відвідували ветерани або учні сусідніх шкіл. Можете зрозуміти, які почуття виникали у них при огляді пам’ятного знаку?



Весь цинізм в тому, що комунальні служби цього року, мабуть, взагалі не приділяли уваги наведенню ладу зі станом пам’ятних знаків. Аналогічна ситуація була на День Голодомору – до цього часу меморіал не відремонтовано.
Пам’ятний знак був встановлений 13 березня 1983г. на вул. 295-ї Херсонської дивізії . Автори: скульптор В.П. Яроцький, архітектор М.М. Костюченко.
На 9 травня в Херсоні намічено відкриття оновленого пам’ятного знаку Героям Сталінграду (зірка, встановлена горизонтально на вході до Театрального скверу) та проведення святкової ходи від площі Героїв Сталінграду до парку Слави.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.