Фестиваль «Купала 2012»

З 7 по 8 липня в селі Жорнівка, Києво-Святошинського району відбудеться мистецький фестиваль «Купала-2012», в рамках заходу буде представлена грандіозна купальська вистава, велика кількість мистецьких майстер класів та цілі ночі поезії. Організатором фестивалю традиційно виступає Спудейське братство Національного університету «Києво-Могилянська академія». Мета проекту – збереження і примноження українських національних традицій, створення платформи для розвитку українського мистецтва і включення його у світовий контекст.

Незмінною частиною усіх купальських фестивалів є вистава. А от її постановка щоразу інша. Цього року це буде запальне шоу, до якого будуть залучені фаєрщики та музики. Після шоу відбудуться традиційні купальські гуляння.

 Будуть відбуватися різні майстер-класи: ліплення з глини, виготовлення ляльки-мотанки, малювання хною на тілі та обличчі, виготовлення виробів з перероблених матеріалів та сміття та багато інших цікавих речей.

Цьогорічною фішкою проекту є конкурс перекладеної та авторської пісні: це виконання перекладів популярних пісень, некласичне та класичне виконання знаних іноземних пісень українською мовою. На фестивалі будуть присутні знані та молоді виконавці. Серед них – «Бути чесним(БЧ)», «Восьмий день», «Lazy fingers», «Fadchoice», «Ковтнярі», «Колір ночі», «Смак кави» та інші.

 Ночі поезії. До участі запрошено поетів, серед яких погодилися, заорема  Вано Крюгер, Мирослав Лаюк, Михайло Жаржайло, Таня-Марія Литвинюк, Світлана Богдан.

  Також цього року організатори вирішили створити дискусійну платформу на яку будуть виноситись різні питання  життєвого (побутово-соціального) характеру. Вона  має на меті згуртувати людей та показати що при роботі над чимось головним є саме виконання завдання. Модераторами будуть суспільні діячі, як-от Михайло Каменєв, Тамара Марценюк, Денис Горбач, Сергій Кутній, Вадим Гудима…

             Наші співорганізатори: Український екологічний  клуб «Зелена Хвиля», видавництво «Смолоскип», Спілка української молоді в Україні

 Cпудейське братство – громадська організація студентів та випускників НаУКМА, діяльність якої спрямована на відновлення, збереження та поширення кращих національних традицій та традицій Києво-Могилянської академії. Організація ініціює, проводить, допомагає організовувати цікаві для громади заходи, передусім – для студентства. СБ відроджує та поширює кращі українські народні звичаї та пропагує і розвиває сучасну культуру.