Ірма Крат: Менти переслідують журналістів

Для тих, хто не в курсі подій повідомляю, що вже, як 10 днів у Ніжині працюємо над інформаційним захистом, щодо “ніжинських робінгудів”. Це хлопці, які боролися проти наркоторгівлі у місті, та свої відеодокази викладали в Інтернет.

В фіналі, їх арештували та відправили на 12 далеких років за грати, щоб не заважали ментам кришувати прибутковий наркобізнес. На їх захист ми вже зібрали близько двох тисяч підписів, та вночі фарбою намалювали перед Ніжинським відділком міліції притаманне їхній діяльності слово “Наркобарони” із стрілкою, яка вказувала на їх адмінспоруду. Мене на 8 годин за це арештували, та погрожуючи відкрити кримінальну справу за хуліганство, для початку оформили штрав за пошкодження асфальту в 1350 гривень.

Учора менти обійшли усіх сусідів у тому будинку де ми тимчасово проживаємо, цікавилися нашим життям, та просили за нами спостерігати. Власниця квартири говорить, що дуже боїться начальника міліції Шипілова. Говорить, що коли ми поїдемо, то він їй чемно віддячить за те, що поселила в себе журналістів, які стали на захист “ніжинських робінгудів”. Окрім цього, доки я була у відділку в порожній квартирі побували правоохоронці, які більш ймовірніше й вкрали із пачки в якій лежало 8 тисяч гривен дві купюри по 200 гривень, і одну купюру номіналом в 500 гривень. Доказів тому, що сталося не має, тому стверджувати офіційно не можу, бо ще посадять за наклеп.

Нагадую, Шипілов родом із Луганську, вів справу робінгудів, після того, як хлопців арештували його підвищили у званні та поставили начальником Ніжинського райвідділу. Минулого року працівники цього відділку офіційно заключили контракт, та охороняли приватні макові поля. Див приховане відео Алексея Пирогова (сусідка розповідає, що до неї вчора приходили менти і цікавилися тим, чи знає вона хоч щось про нас).

Миколу Урбанського, який збирав підписи на захист робінгудів днями сильно було побито, розбили голову, медична сестра Ніжина була шокована. Він зібрав усі свої речі, і поїхав до дому. Говорить, що побили менти, і більше ніколи у житті у нього не з’явиться бажання йти проти непоборної системи.

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair