Регіонали брешуть про Національний круглий стіл по мовах і поводяться по-хамськи

Вчора на комітетських слуханнях, присвячених законопроекту “Про засади державної мовної політики”, один з авторів цього документу Вадим Колесніченко вчергове заїкнувся про те, що Партія регіонів проведе загальнонаціональний круглий стіл стосовно його творіння.

Однак досі жодних рухів з підготовки такого круглого столу не відбулось, а голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов заявив, що прийняття закону відбудеться ще на цій сесії парламенту – 4-5 липня.

Оскільки такі заходи як загальнонаціональний круглий стіл та обіцяне регіоналами загальнонаціоальне обговорення потребують серйозної організаційної роботи та певної тривалості у часі, можна констатувати, що заклики Партії регіонів до діалогу є просто окозамилюванням. Зрештою, не так багато днів лишилося, щоб переконатись в черговому невиконанні чергової обіцянки Партії регіонів.

Саму ж “готовність до діалогу” Вадим Колесніченко яскраво продемонстрував особисто: на самому початку слухань (він виступав першим після того як голова Комітету Верховної ради з питань культури і духовності Володимир Яворівський закінчив вступне слово, яким відкрив слухання), вчергове ляпнувши про діалог і круглий стіл, Колесніченко, зневаживши присутніх на зібранні понад сотню вчених, письменників, працівників органів державної влади, представників академічної спільноти і громадськості, покинув слухання, назвавши їх фарсом ще до того, як вони, фактично, розпочались.