Як українці мову відстоювали (відео)

Я не хотів робити це відео. По-перше, нічого “смаженого” не зняв. По-друге, настрій після побаченого був аж надто пригнічений. Відверто кажучи, я й не очікував сенсацій. Але те, що на захист мови вийшло так мало людей, вразило. Тим більше, що все так швидко закінчилось.

Проте, переглянувши запис, помітив кілька принципових моментів, на які захотів звернути увагу:

1. Дуже чітке позиціювання з боку правоохоронних органів. Дивіться, як вони опікають “язичників”, стоять обличчям до “замовників”. Так само й поставлені щити. Тобто поділення українців на “наших” та “ненаших” закладено ще до початку подій.

2. Ніяк не можу второпати: навіщо опозиціонерам було товктись на вул. Грушевського, коли “гуляла” така площа біля Ради? Там були тільки свободівці та депутати міських рад із західної України. Якби ця площа була повна, то хоч заради “картинки” в цій акції був би якийсь сенс…

3. І щодо кількості. Вибачте, але я побачив на Грушевського від сили тисячі дві протестуючих і дуже багато прапорів. А на площі біля ВР – не більше тисячі…

Судіть самі…

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Commentaire

  1. Складається таке враження, що діюча влада намагається до виборів, якомога більше прийняти безглуздих законів, у зв’язку з тим, що немає у них впевненості, що вони зможуть отримати перемогу на виборах до Верховної Ради. У людей просто немає вибору, вони повинні відстоювати власними силами свої права і намагаються протидіяти незаконним рішенням діючої влади. Однозначно діючу владу необхідно міняти, сподіваюсь, що народ бачить, те що відбувається і зробить правильний вибір і підтримає гідних кандидатів, які готові відстоювати права і інтереси народу, такі, як партія «УДАР» Віталія Кличка.

Les commentaires sont fermés.