Ініціатива Friendly Ukraine: підсумки після Євро-2012

Нагадаємо, Friendly Ukraine – це  позаполітична ініціатива з європейської інтеграції України на рівні “люди для людей”. Напередодні та під час Євро-2012 українські громадяни, координуючи свої зусилля через соціальні мережі, пропонували туристам БЕЗКОШТОВНУ допомогу: житло, трансфер від аеропорту до міста, англомовні ексурсії, перекладацькі та інформаційні послуги.

 За попередніми даними, пропозиціями безкоштовно погостювати у мешканців міст, що приймали чемпіонат, скористалися понад 1000 іноземних туристів. У багатьох випадках українці, що запрошували іноземців погостити в себе вдома, надавали їм дружні послуги  з  трансферу та екскурсій містом.

 Більше 1 500 українців висловили бажання надавати туристам лінгвістичну допомогу, сигналізуючи про свою участь в ініціативі Friendly Ukraine відповідним значком або футболкою.

 І без сумніву, волонтери Friendly Ukraine зробили вагомий внесок у формування позитивного іміджу України, адже про ініціативу повідомила більшість світових медіа, що висвітлювали події навколо Євро-2012.

 “Команда Friendly Ukraine висловлює подяку Міжнародному фонду «Відродження», який підтримав нашу ініціативу, та сподівається, що по завершенні Євро ця ідея житиме й розвиватиметься за прикладом міжнародної спільноти мандрівників, що базується на сайті www.couchsurfing.org”, зазначила координатор громадської ініціативи Вікторія Світлова.

Наша сторінка в мережі Facebook: https://www.facebook.com/wearefriendlyukraine

Наші сайти:
www.rooms4free.org.ua – безкоштовне житло
www.2012well.com.ua – безкоштовні гіди, трансфер
www.Icanhelpu.com.ua – безкоштовна допомога і переклад

Контактні особи:

Вікторія Світлова, 050 669 52 29

Дмитро Василлєв 050 330 39 08