На Полтавщині гостро відчувається, що на носі – вибори.

На місцях це відчувається не лише політичними бігбордами, які прикрашають вулиці районних центрів, а також і по селах.

Розпочата на початку року роздача продуктових наборів від “громадського об`єднання” “Наш дім – Полтава”, які в Україні отримали назву “гречка” (по аналогії до роздачі у Києві пенсіонерам пакетів з гречкою від тодішнього мера Леоніда Черновецького напередодні виборів) перетнула межі Полтави і крокує дорогами області.

Пересуваючись Полтавщиною, авторові вдалося зафіксувати факти роздачі “гречки” (тобто підкупу виборців) у Шишацькому, Гребінківському, Карлівському, Глобинському, Оржицькому, Зіньківському, Гадяцькому, Полтавському і Диканському районах. В ролі добрих дядьків виступило “громадське об`єднання” “Наш дім – Полтавщина”, за яким стоїть “олійний король” України, народний депутат від ПР Андрій Веревський.

Щодо інших районів, то не факт, що підкупу виборців не було або не буде. Вибори ще у жовтні. Врожай соняшника зібрати встигнуть, гроші на підкуп земляків у Веревського знайдуться.

На питання, чи будуть “щасливі” володарі продуктових наборів від доброго дядька Веревського голосувати за того, хто ці набори їм надав, селяни відповідали, що “чому б не підтримати добру людину” або “Раз дав – треба підтримати!”.

Заради справедливості треба відзначити, що поки жодної партійної символіки та портрета кандидата, за якого пропонується проголосувати, в “гречці” немає, крім випадку у Диканському районі (там до харчів приєднали календарик з портретом відомо кого – кандидата).

Вадим Джуваґа

Полтава

A propos Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair