Партія Регіонів створює незаконні організації

«Сьогодні на зборах трудового колективу Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні була створена первинна організація Партії Регіонів. За створення організації одноголосно проголосували всі учасники зборів» Про це повідомляє офіційний сайт ХОО Партії Регіонів.

Всього до партії вступили 128 співробітників лікарні. Це вже 924-та первинна організація в області. Все було б добре, але Закон «Про політичні партії в Україні» категорично забороняє створення та функціонування партійних організацій в державних установах, якою є дитяча лікарня. Наводимо текст закону. Ст.. 6 п.7 «Не допускається  створення і діяльність структурних осередків політичних  партій  в  органах  виконавчої  та  судової  влади   і виконавчих    органах    місцевого    самоврядування,   військових формуваннях,  а також на  державних  підприємствах,  у  навчальних закладах та інших державних установах і організаціях». Можливо помилились працівники лікарні, які закон не читали, але дуже хотіли створити осередок такої гарної партії? Але ж ні, на зборах були присутні доволі поважні люди, колишній заступник голови ОДА Василь Рилєєв та голова Дніпровського виконкому Анатолій Толокнов, які повинні знати обмеження закону. Так що це нова практика правлячої партії перед виборами до Верховної Ради чи елементарне нехтування законодавством?

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.