Підсудний мер відправив свого свідка керувати комунальниками

Ніжинська міська рада констатує той факт, що більшість комунальних підприємств міста знаходяться в край негативному фінансовому стані. Борги деяких з них сягають 10 мільйонів гривень. Хоча, підсудний за тяжкий посадовий злочин отримання хабара в особливо великих розмірах М.В.Приходько неодноразово наголошує, що не він керує комунальними підприємствами, все ж керівників призначає своїми розпорядженнями і як наслідок повинен нести персональну відповідальність за роботу зазначених підприємств. Нинішня кадрова політика міського голови викликає обурення як і в громади так і в міській раді.

На протязі двох років, підсудний мер зробив кадрові зміни на міськводоканалі, управлінні житлово-комунального господарства та з двома ринками, що знаходяться у комунальній власності міста: ДКП «Комунальний ринок» та його дочірнього підприємства «Критий ринок «Прогрес». На посаду першого підприємства був призначений помічник адвоката по справі кримінальній справі мера Р.Прищепа, а на посаду директора крити того ринку місцевий підприємець В.Білоножко, який в місті відомий тим, що займається виготовленням макаронних виробів, і в суді де розглядається кримінальна справа мера давав покази на користь підсудного М.Приходька.

Міській раді вже відомо, що після призначення підручних мера, прибуткові комунальні підприємства наростили заборгованість біля півмільйона гривень. Про це на черговій сесії міськради повідомив голова контрольної депутатської комісії Григорій Олійник. Крім того депутат зазначив, що вже на протязі майже півроку керівництво міста та комунальних ринків утаємничує показники діяльності підприємств.

На минулому тижні керівника критого ринку В.Білоножка, який до цього виробляв лише макарони, розпорядженням міського голови М.Приходька було призначено на посаду начальника виробничого управління комунального господарства Ніжина. Громада стурбована такими кадровими рішеннями підсудного мера. Депутати міськради на найближчій сесії збираються обговорити питання кадрових призначень. Крім того для цього є підстава. Згідно до норм Господарського кодексу України та Статутів підприємств директорів комунальних підприємств призначає власник, а власник комунальних підприємств Ніжина – міська рада.  Відомо, що профільний заступник міського голови О.Мороз відмовив у погодженні кандидатури В.Білоножка на посаду директора КП «ВУКГ» з мотивів відсутності у останнього елементарної профільної освіти та досвіду роботи, тим більше,що сам Білоножко за фахом медик.

Також на минулій сесії депутат Багрінцев надав розголосу тому, що мер всупереч законодавству призначив на посаду тимчасового керуючого справами жінку, котра ніжинцям більш відома як коханка мера. Після виступу депутата Багрінцева на сесії, дружина мера, котра також є депутатом міськради влаштувала Приходьку істерику внаслідок чого новий керуючий справами виконкому негайно була звільнена.

Олександр Приступлюк

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair