Примусовий мітинг у Хмельницькому (17.08.2012)

Часи вертаються. Знову зганяють на мітинги. Цього разу сказали, що збирають на мітинг “За чесні вибори”. Точно знаю, що зганяли працівників пошти, деяких банків, заводів, викладачів та вчителів, лікарів. І не лише з самого Хмельницького, а й з районів. Добирався до площі і раптом рух перегородили і пішла колона під прапорами Партії регіонів. Ну правильно, хто ще в нас зганяє на мітинги? За Ющенка, такої х&*ні не було. Виявляється, автобуси з районів припаркували на одній з вуличок, а потім вже формували колони і йшли на площу.

Думав зробити багато фотокарток але стало дуже нудно. Кому воно все було треба? Людям у відпустку йти на дебільний мітинг? Владі? Невже вони вірять, що цим мітингом додадуть собі голосів? Ідіотизм, який для мене просто немає пояснень. Виступи страшенно нудні. Зараз у партії регіонів є лише дві теми: “покращення” і “попередня влада”. Вони так ще трохи поговорять про “покращення” і самі стануть “попередньою владою”.

Якось дико було бачити, як після виступів аплодують лише зі сцени і кілька чоловік у натовпі. Усі інші мовчать. Такі собі “Тихие аплодисменты, переходящие в гробовую тишину”. Останній раз таке бачив восени 2004 року, коли зганяли на мітинги в підтримку Януковича.

Трохи повеселила натовп бабуся, мати 9-х дітей, якій дали слово. Регіоналам має бути соромно, що таких людей змушують виступати в їх підтримку. Бабуся почала читати з листочка, страшенно плутаючи слова і рядки місцями. Зрозуміти її було просто неможливо. До неї підійшла заступниця губернатора Хмельницької області і попросила сказати своїми словами. Бабуся продовжила читати. Тому заступниця просто вирвала папірець з рук бабусі. Прошу відео:

Всі інші виступи (військового, пенсіонерки, підприємця тощо) були страшенно нудними і натовпом сприймалися похмуро. А послідовність ораторів чомусь навіювала спогади про СРСР.

Народ швиденько розбігався з площі. Таке враження, що залишалися лише люди з районів, яким тікати особливо не було куди та ті, хто мав здати партійну символіку після мітингу.

P.S. Я колись думав, що ми станемо вільною і демократичною державою. Але для цього треба, щоб тут жили вільні люди. Дозволяти себе зганяти на такі мітинги може лише бидло, яке не варте хорошого життя.

Купа фото тут
http://algerd.blogspot.com/2012/08/17082012.html

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair