Десантники Буковини заявляють, що ділки від влади виганяють на вулиці мешканців гуртожитків, дітей та сиріт

19 вересня у Чернівцях в Українському домі з ініціативи Чернівецького відділення Всеукраїнського військово-громадянського руху «Ніхто, Крім Нас» відбулася дискусія, присвячена проблемам незаконного виселення з гуртожитків соціально незахищених верств громадян.  Зокрема, мова йде про гуртожитки на вулицях Полєтаєва 12, Хотинська 4д та Хотинська 47А.

Лідер Чернівецького відділення НКН Юрій Ковалець повідомив, що цього року був прийнятий закон про приватизацію приміщень гуртожитку. (За даними ЗМІ, в країні в гуртожитках проживає 470 тисяч мешканців). Але спритні ділки, сприйняли цей закон своєрідним чином. Вони через керівництво гуртожитків почали пресувати мешканців фактично вимагаючи, щоб ті виселялися. Це набуло таких форм. Скажімо, в людини відмовляються приймати комунальні платежі від мешканців, створюючи штучні заборгованості. Під тиск підпадають люди, які мають малолітніх, три місячних дітей, а також діти які закінчили Інтернат та працюють, повідомив Ю. Ковалець.

Також Юрій Ковалець звернувся до правохоронних органів із прохання провести прокурорську перевірку щодо законної діяльності керівництва гуртожитку за адресою вул. Полєтаєва 12. Саме там керівництвом створюється штучна заборгованість, а потім подається до суду з маетою виселити людей.

Ю. Ковалець повідомив, що гуртожитки видавалися людям, які не мають житла та працювали на певних підприємствах під обіцянку видати їм житло. З часом підприємства закривалися, обіцянки житла та багаторічна праця знецінилася, втім людям залишилося скромне, втітм недороге помешкання у гуртожитку. Але сьогодні в них хочуть забрати навіть це. Він також повідомив, що НКН готове приєднатися  до акцій протесту та захистити людей, якщо мешканці гуртожитків вийдуть на акції протесту.