У Львові стартувала серія акцій “Все, що нас стосується, вирішується нами!”

27 вересня під Львівським університетом ім. Івана Франка розпочалась кампанія «Все, що нас стосується — вирішується нами». Від сьогодні і впродовж двох тижнів студентів різних вишів Львова закликатимуть вдаватись до активної і системної протидії сьогоднішній владі.

Жива музика, виконання відомих українських пісень змінювалось вуличним опитуванням, де всім присутнім пропонувалось дати відповідь на питання: «На що я готовий заради України?» і варіанти відповіді від песимістичного «При першій нагоді емігрую з цієї країни, Україна мені нічого не дала», за яку таки проголосувало кілька студентів, — до готовності «Системно працювати, віддавати частину свого часу, зусиль та грошей для благородної справи» та «Якби знав, що робити, зробив би все можливе». Тим, хто обирав ці варіанти відповіді, пропонували заповнити анкети і долучитися до роботи проти шкідливої діяльності сучасної влади, зокрема долучитися до кампанії «Помста за розкол країни».

«Україна — це простір нашого майбутнього. Ми або творимо його для себе, або стаємо мовчазним об’єктом для свавілля та здирництва, маніпуляцій та зневаги кількох негідників, які узурпують владу» — пишеться у листівках, які роздавали на акції.

Такими музичними акціями активісти громадянського руху «Відсіч» намагаються підштовхнути студентів до активнішої громадянської позиції, закликають бути не спостерігачами процесу руйнації України, а втручатись і заважати її руйнівникам розпоряджатись владою у власних інтересах.

Серія акцій під ВНЗ має завершитись фінальною акцією 11 жовтня, на яку студентів закличуть не просто прийти і взяти участь, а задекларувати готовність до системної діяльності на захист України та свого майбутнього в ній.

«Зараз ми проживаємо дуже відповідальний період. Те, що відбувається довкола в Україні — не просто негаразди в якихось окремих аспектах функціонування держави, а стрімке скочування до того, що можна назвати «точкою неповернення» — до втрати Незалежності. Реалізація прав людини, гарантія добробуту, потреба національного самовираження — все це також нараз опинилось під загрозою. Настав час втручатись і впливати» — говорить активіст Громадянського руху «Відсіч» Олег Друздєв.

P.S.: акція не має стосунку до жодної з політичних сил і не має на меті підтримку будь-якої з них. Проте головним завданням на сьогодні є завадити проходженню представників правлячої партії та її союзників у майбутню Верховну раду. Серія акцій «Все, що нас стосується – вирішується нами!» є складовою кампанії «Помста за розкол країни».

Джерело інформації + багато фото на сайті “Вставай і дій”

Метою кампанії “Помста за розкол країни” є відсторонення від влади тих, хто замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагається розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Приєднатися до кампанії можна, заповнивши анкету

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)

Яндекс-гроші: 410011485041060

PayPal: Oksana24@live.com