Юрій Луценко – Омбудсмену: Вимагаю поновити права засуджених Менської ВК

Юрій Луценко – Омбудсмену: Вимагаю поновити права засуджених Менської ВК

Уповноваженом Верховної Ради України з прав людини

Лутковській В.В.

Засудженого Луценка Юрія Віталійовича

(утримується в Менській ВК № 91)

 

Шановна Валеріє Володимирівно!

Я, Луценко Юрій Віталійович, що утримується в Менській виправній колонії №91, вимагаю від Вас припинити брутальне порушення прав понад 500 засуджених, які вже понад 10 днів не отримують передбаченого законом телефонного зв’язку.

Почалося все з висунутої мені начальником Чернігівського управління ДВП вимоги «не говорити по телефону про політику». Після відмови мої розмови почали вимикатися на словах «Янукович, Партія регіонів, мафія». Спроби понад годину додзвонитися до рідних, лікарів та друзів були безуспішними.

Після моїх письмових заяв протесту адміністрація колонії за сфабрикованим рапортом оголосила мені дисциплінарне стягнення і взагалі припинила доступ усіх засуджених до таксофонів. Висунуто версію, що працівники «Укртелекому» нібито ремонтують лінію зв’язку. Хоча при цьому всі телефони Чернігівської частини МВК працюють, а отже – зв’язок колонії з «Укртелекомом» технічно справний.

У зв’язку із цим політично вмотивованим дійством, жертвами якого стали сотні ув’язнених МВК №9, вимагаю від вас здійснити заходи для неухильного виконання ст. 110 Кримінально-виконавчого кодексу України про право засуджених на необмежений телефонний зв’язок.

З повагою,                                                                                                   Ю.В.Луценко

Менська ВК №91

19.09.2012 року

 

1 Commentaire

Les commentaires sont fermés.