«Батьківщина» вимагає від суддів не чинити злочин проти кандидата Терьохіна

Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляє про намір влади через брудні технології не допустити перемоги у 211-му виборчому окрузі (Голосіївський район Києва) опозиційного кандидата Сергія Терьохіна.

Про це говориться у оприлюдненій сьогодні заяві «Батьківщини».

В опозиції повідомляють, що сьогодні до 19.00 очікується рішення Київського окружного адміністративного суду за позовом провладного кандидата Ігоря Лисова.

Цим рішенням, яке суд планує ухвалити у таємному режимі (!), має бути призначено перерахунок голосів з метою фальсифікувати результат та викрасти перемогу кандидата від «Батьківщини» Сергія Терьохіна.

Як зазначається у заяві Об’єднаної опозиції, у судовому засіданні суд відмовив у залученні у якості 3-ої особи представника ВО «Батьківщина». Водночас, представник ОВК усі позовні вимоги визнав, після чого суд перейшов у письмове провадження. Це було зроблено для того, щоб ніхто крім учасників процесу не зміг отримати інформацію про хід розгляду справи.

Головуючий у судовому засіданні Віктор Амельохін.

«На цих виборах влада програла у столиці України все, що можна було програти. А тому, щоб хоч якось приховати розгромну поразку, приховати те, що кияни не визнавали і не визнають колонізаторської політики режиму Януковича, влада прагне вигризти хоч один округ. При цьому, не гребуючи найогиднішими незаконними метдами», – говориться у заяві.

В опозиції наголошують, що влада через підконтрольний суд і заляканих суддів сьогодні увечері хоче вкрасти очевидну всім перемогу кандидата від об’єднаної опозиції у 211 окрузі.

«Ми звертаємося до Київського окружного адміністративного суду і персонально до Віктора Амельохіна з вимогою не робити злочину, не переступати межу, за якою судді перетворюються у таких же бандитів, як і ті, хто віддає накази нищити справедливість і конституційне право громадян України на здійснення народовладдя. І якщо хтось сподівається, що вибори все спишуть, а історія забуде, – не сподівайтеся. Не спишуть і ніхто не забуде», – наголошують у заяві.

В Об’єднаній опозиції також повідомили, що за жодних обставин не дозволять владі спаплюжити вибір киян.