Як зупинити перетворення природи на смітник?

Бюро УГКЦ з питань екології бере участь у Міжнародному форумі «ECO-invest 2012»,  який проходить з 1-го по 3-е жовтня в Центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім», у Києві. Програма Міжнародного форуму передбачає комплекс заходів, спрямованих на висвітлення становища сфери поводження з твердими побутовими відходами України, розробку та впровадження сучасних ефективних моделей з їх збирання, сортування, переробки й утилізації, а також можливостей використання твердих побутових відходів у енергетичній галузі. Простіше кажучи, мова йде про те, як зупинити перетворення нашого природного довкілля на смітник, переповнення ліцензованих полігонів та утворення тисяч стихійних звалищ, як сформувати свідомість щодо необхідності більш дружнього ставлення до довкілля.

Форум проводиться з ініціативи «Укрекоресурсів» – Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною, за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державної екологічної інспекції з охорони навколишнього середовища, а також за участю представників Міністерства екології та природних ресурсів України, Європейської бізнес асоціації (EBA), Американської торгової палати (АСС) і інших профільних організацій та бізнесу.

2 жовтня, в рамках програми Форуму була заслухана доповідь керівника Бюро УГКЦ д-ра Володимира Шеремети на тему «Екологічна освіта для збереження природи: Місія Церкви». Опісля, очільник Екобюро УГКЦ відповів на низку питань, що стосувались діяльності церковної природоохоронної інституції, а також відповідного досвіду співпраці з християнськими Церквами та громадськими організаціями.

3 жовтня, поряд з тематичними доповідями, програма Форуму передбачає проведення круглого столу мерів міст України, на якому будуть обговорюватися потреби і можливості регіонів України щодо поводження з відходами.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології