Міліція програла суд ще одному активісту “Відсічі”. Цього разу у Житомирі.

21 жовтня у Житомирі міліцією було затримано та доставлено до Корольовського райвідділу двох учасників кампанії “Помста за розкол країни”. Молодих людей було затримано за поширення інформаційних листівок із закликом не голосувати на парламентських виборах за Партію регіонів та Сергія Рижука – чинного голову облдержадміністрації, який балотувався у народні депутати в окрузі №66.

Тоді на одного з активістів “Відсічі” – Кирила Сумовського працівниками міліції було складено адмінпротокол про порушення ст. 212 прим. 13, ч. 2 КУпАП (розповсюдження під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять вихідних даних) та передано матеріали справи до суду. Незважаючи на те, що контрагітація, яку активісти поширювали в місті, містила вихідні дані і в цьому працівники міліції могли пересвідчитись, прочитавши вилучені в молодих людей листівки, передаючи справу  Кирила Сумовського до суду, правоохоронці також зазначили в документах, що затриманий визнав свою провину, хоча це не відповідало дійсності.

Крім того, 10 листопада правоохоронці намагались ошукати активіста, повідомивши йому в телефонному режимі про запланований на цей же день розгляд його справи та запропонували підвезти до суду, що виявилося неправдою. Коли він самостійно дістався до приміщення суду, то дізнався, що подібна справа на розгляд суду не надходила.

І от нарешті все ж таки відбувся розгляд справи. Суд у діях активіста не побачив складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, що це вже далеко не перший суд, який працівники правоохоронних органів програли активістам “Відсічі”.

1 Commentaire

  1. Як міліція повинна відповідати за злочинні дії?

Les commentaires sont fermés.