Херсонобленерго сіє паніку серед мешканців міста

Вчора прес-служба ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» розіслала ЗМІ наступне повідомлення:

ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» попереджає мешканців м. Херсона про відключення об’єктів Міськводоканалу від електропостачання

У зв’язку з наявною заборгованістю за спожиту електроенергію МКП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м. Херсона» (Міськводоканалу) та невирішенням питання щодо її погашення у встановлений термін, ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» завчасно попереджає мешканців м. Херсона про те, що з 25 по 28 січня буде проводити відключення
об’єктів Міськводоканалу від електропостачання.

Це повідомлення породило одразу купу питань у херсонців.
Чому Обленерго попереджає мешканців, а не Водоканал? Які саме об’єкти Водоканалу планується відключати? Чому планові роботи з відключення співпали із вихідними днями?

А оскільки відповідей на питання нема, Обленерго навіть не розмістіло поширене повідомлення на власному сайті, херсонці нервуються – чи зачепить черговий раунд війни комунальників їхні домівки?

Якщо мова справді йде про розрахунки, то вимоги енергетиків виглядають невиправдано жорстко – на “вирішення питання” вони дають навіть не дні, а години, адже у вихідні подібні проплати не здійснюються.

Директор “Херсонводоканалу” І.Казаков у своєму профілі у Фейсбуці поділився документами, з яких випливає, що питання вирішується на рівні найвидатніших “покращувачів” та “реформаторів” країни:

Втім, відповіді на головне питання, яке бентежить херсонців –  чи буде  завтра вода у  них в крані – наразі так і нема.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.