“Вот, как биваєт…” (с) Юрій Антонов, або до Голови Верховної Ради України “дошло”!

13 січня 2013 року “Майдан” презентував результати проекту “Майдан Моніторинг: Вибори 2012” в матеріалі було посилання на одноіменну книгу англійською та українською моваим.

В нашій книзі ми писали (стор. 58):

Виборче законодавство треба докорінно міняти

З результатів нашого моніторингу стає очевидним, що Закон «Про вибори народних депутатів України» необхідно скасувати.

Замість закону про вибори народних депутатів, а також закону про вибори президента та закону про вибори депутатів місцевих рад, а також закону про референдум треба ухвалити єдиний виборчий кодекс, записавши в якому про неприпустимість його змін протягом достатньо тривалого періоду.

і наголошуємо:

Виборчий кодекс, окрім іншого, має передбачити реальну відповідальність за виборчі порушення; при тому виключаючи жодну можливість застосування  покарань для розправи над політичними конкурентами.

Має бути чітко встановлено жорстку відповідальність за фізичне втручання у виборчий процес осіб, які не мають на то повноважень відповідно до закону.

А сьогодні читаємо:

Треба прийняти кодекс всіх законів по виборам в місцеві органи влади, у Верховну Раду, вибори Президента. Треба вивчити ті помилки, які є, ті рекомендації, які сьогодні є Парламентської Асамблеї Ради Європи, Венеціанської комісії.  (Володимир Рибак згадав, як дніпропетровські бізнесмени вбивали донецьких)

І тепер думаємо собі: радіти, чи сміятись…