Міліція заявляє, що проводитиме обшук у квартирі журналіста без санкції суду прямо у Святвечір

Щойно журналіст газети “Експрес” Тарас Зозулінський повідомив, що отримав телефонний дзвінок від слідчого Галицького райвідділу міліції, який заявив, що до квартири журналіста виїхала оперативна група, яка проводитиме обшук у квартирі журналіста. На запитання, чи є на ці дії санкція суду, працівник міліції заявив, що “санкцію спробуємо взяти, але якщо її не буде, обшук всерівно проведемо”. При цьому слідчий заявив, що не дозволить бути присутніми при обшуку журналістам та будь-яким “стороннім” особам.

Журналіст газети “Експрес” Тарас Зозулінський припускає, що дивна активність міліції у Святвечір може бути пов’язана з бажанням без зайвих свідків вилучити інші пристрої негласного зняття інформації, які можуть бути у квартир, аби замести сліди.

Адвокат Олег Мицик у коментарі “Експресу” заявив, що спроба міліції без санкції суду увійти у квартиру журналіста не може бути розцінена по-іншому як грубе порушення закону.

До квартири журналіста Тараса Зозулінського вирушила група журналістів газети “Експрес” та відеоператори. Журналісти заявляють, що готові протидіяти будь-яким незаконним спробам міліції вчиняти протиправні дії щодо журналіста газети.

Як відомо, у приватній квартирі журналіста відділу розслідувань газети”Експрес” Тараса Зозулінського  виявлено пристрій для негласного зняття інформації. Він був зашитий у домашній одяг, і знайдений абсолютно випадково.

Тарас Зозулінський – один із провідних  журналістів газети, переконаний, що негласне проникнення у його квартиру та встановлення пристрою для негласного зняття інформації прямо пов’язане із його професійною діяльністю, зокрема, підготовкою до друку відділом розслідування газети “Експрес” ряду резонансних розслідувань. Також Тарас Зозулінський є автором декількох розслідувань, опублікованих в газеті “Експрес”у грудні, зокрема, щодо причетності родини прем’єр-міністра України Миколи Азарова до заволодіння активами на кримському узбережжі, оборудок навколо дачі Президента у Магарачі, зловживань міліцейського підприємства коштами громадян України.

Висококваліфікований експерт, який здійснив огляд пристрою, підтвердив, що це пристрій для негласного зняття інформації дуже високої якості із автономним джерелом живлення”.

З огляду на це, журналіст Тарас Зозулінський, а також редакція газети “Експрес” сьогодні написали відповідні заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, Прокуратури Львівської області та Управління Служби Безпеки у Львівській області.

Керівник відділу розслідувань газети “Експрес” Світлана Мартинець переконана, що міліція зобов’язана негайно розпочати кримінальне провадження щодо незаконних дій невідомих осіб з проникнення до квартири журналіста та встановлення у ній пристрою для негласного зняття інформації, адже це неможливо трактувати інакше як втручання у приватне та особисте життя людини, а також пряме перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

http://www.octpib.info/News.aspx?idNews=15517

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Commentaires

  1. Щодо зовнішнього спостереження та прослуховування. Я декілька разів писав заяви у міліцію та СБУ про такі протиправні дії. Відповідь, незмінно була одна: нічого подібного не відбувається. Хоча, я точно знаю, що: мої телефонні розмови прослуховуються, поштова переписка читається сторонніми особами, велося (ведеться) зовнішнє спостереження. Щодо автономних прослуховуючих пристроїв, нічого сказати не можу. Двічі намагалися поставити на психіатричний облік… Така увага, до моєї персони із боку спецслужб, пояснюється громадською та журналістською діяльністю. Порада постраждалим. Ніколи не йдіть ні на які компроміси з неукраїнською владою, не приймайте від них ніяких послуг і не надавайте їх їм, будьте мужніми і твердими чого це Вам не коштувало б. Тільки таким чином зумієте зберегти обличчя і залишитись чесною людиною, а не “стукачем”. Сталінські часи повертаються, на жаль.

  2. Скажу Вам так. Не хочете щоб вас прослуховували – користуйтесь альтернативними засобами звязку (той самий скайп все ще “не по зубам” вітчизняним правоохоронцям)

Les commentaires sont fermés.