“Відсіч” знову просить ТВі не русифікувати український мовний простір

Після відповіді народного депутата України на попередній лист Громадянського руху “Відсічі”, активісти написали відкритого листа керівництву і редакційній раді каналу:

 

Президенту телеканалу ТВі Віталію Портнікову
Генеральному директору Наталії Катеринчук
Членам редакційної ради:
Мирославу Мариновичу,
Артему Шевченку,
Адаму Міхніку,
Марчіну Войцеховському,
Ладіславу Снопку

Шановне керівництво телеканалу ТВі та поважна редакційна радо каналу!

Вдруге звертаємося до вас стосовно появи в ефірі ТВі реклами російською мовою, а саме – рекламного ролику горілки «Плакучая ива», яка віднедавна постійно демонструється на телеканалі.

Отримавши на наше попереднє звернення відповідь від Миколи Княжицького, в якій ідеться про те, що він наразі не може жодним чином вплинути на вирішення таких питань, ми просимо вас надати відповідь на поставлені нами запитання. А саме: чи продовжуватиметься трансляція російськомовної реклами в ефірі ТВі, та чи згодна редакція телеканалу пожертвувати репутацією незалежного проукраїнського телересурсу заради заробляння грошей за рахунок сприяння русифікації українського інформаційного простору?

Враховуючи нещодавній коментар нашого попереднього звернення на публічній сторінці ТВі в соціальній мережі «Вконтакте» вашого співробітника Миколи Типусяка, хочемо також поцікавитися, чи є він офіційною позицією редакційної ради та керівництва каналу?

Наголошуємо на тому, що ми з великою повагою ставимося до ТВі, на захист якого виходили на акції протесту, на відміну від нічогонероблячих критиків нашого звернення, що з’явилися на блогах сайту ТВі, як от колишній соратник сумнозвісного Владислава Каськіва Павло Зуб’юк, який підписується громадянським активістом, проявляючи активність лише в інтернет-дописах і особливо у системному й неадекватному обливанні брудом руху «Відсіч» протягом останніх двох років. І той факт, що ТВі ризикує зіпсувати свій імідж дріб’язковим сприянням реалізації закону Ківалова-Колісніченка «Про засади державної мовної політики», проти якого багаторазово виходила на протест українська громадськість і проти якого виступали відомі члени редакційної ради ТВі, зокрема Мирослав Маринович, Артем Шевченко й президент телеканалу Віталій Портніков, викликає глибоке здивування і занепокоєння.

Розраховуємо на ваше розуміння, а також висловлюємо прохання запобігти продовженню трансляції рекламних роликів російською мовою в ефірі каналу.

 

З повагою,

Громадянський рух «Відсіч»