“Відсіч” звернулася до Княжицького з проханням не русифікувати український інформаційний простір

Громадянський рух “Відсіч” звернувся з відкритим листом до голови редакційної ради телеканалу ТВі з приводу російськомовної реклами горілки “Плакучая ива” у прайм-тайм новорічної ночі.

Відкритий лист голові редакційної ради телеканалу ТВі
Миколі Княжицькому

Шановний Миколо Леонідовичу!

Звертаємося до Вас як до голови редакційної ради телеканалу ТВі, аби висловити своє глибоке здивування у зв’язку з появою у новорічно-різдвяний прайм-тайм в ефірі телеканалу, котрий завжди мав репутацію незалежного, державницького та проукраїнського телересурсу, російськомовної реклами горілки “Плакучая ива”.

Ви та Президент телеканалу Віталій Портніков неодноразово ставали на захист української мови, наголошуючи на необхідності спільної культурно-історичної ідентичності у створенні держави та критикуючи законопроект Ківалова-Колісніченка “Про засади державної мовної політики”. Зокрема, закликаючи громадськість прийти на протест проти цього законопроекту 5 червня, ви стверджували, що даний закон спрямований проти українців, української культури, “яка не зможе повноцінно й нормально розвиватися”, в той час В. Портніков стверджував, що мовний закон розділяє нашу країну і призведе до створення двох Україн.

І тому для нас дуже дивним видається факт, що Ви, критикуючи нововведення регіоналів, сприяєте його реалізації в ефірі телеканалу TВі.

Просимо Вас дати відповідь на запитання, чи продовжуватиметься трансляція російськомовної реклами в ефірі ТВі, та чи згодна редакція телеканалу пожертвувати репутацією незалежного проукраїнського телересурсу заради збагачення за рахунок сприяння русифікації українського інформаційного простору?

З повагою,
Громадянський рух “Відсіч”