Донецьке КП «подарувало» невідомим однофамільцям 2,7 млн. гривень

Порушення у фінансових звітах комунального підприємства «Донелектроавтотранс», яке організовує громадський рух трамваїв та тролейбусів у Донецьку, виявили експерти Центру Політичних Студій та Аналітики. Чиновники комунального підприємства примудрилися в один день укласти три договори із трьома підприємцями-однофамільцями на суму 2,7 млн гривень. Така «випадковість» відверто навіює думки про шахрайство.

 

Так, 3 грудня 2012 року КП «Донелектроавтотранс» заключило три договори з фізичними особами-підприємцями однофамільцями на загальну суму 2,7 млн. гривень. Складається враження, що ці ФОПи – члени однієї сім’ї. Двоє з них мають прізвище Корольова і один Корольов. Цікаво, що товар, який мають поставити ФОПи-однофамільці також однаковий. Це запчастини до тролейбусів та трамваїв.

 

Експерти ЦПСА перевірили наявність вищезазначених ФОП у Єдиному держреєстрі юридичних та фізичних осіб та виявили, що ці підприємці відсутні в базі. В інтернеті вдалося знайти згадку про ще одного підприємця Олександра Корольова, який займається продажем запчастин до громадського електротранспорту. Чоловік підтвердив, що всі три Корольови-однофамільці є його родичами і складають одну сім`ю.

 

Водночас, чому дані його родичів-підприємців не містяться в ЄДР, Олександр Корольов не відповів. Залишається тільки здогадуватися, яким чином керівництво комунального підприємства заключило договір із сім`єю Корольових.

 

Нагадаємо, влітку були внесені чергові зміни до законодавства, ініційовані прем`єр-міністром Миколою Азаровим. Внаслідок чого державні та комунальні монополії отримали змогу закуповувати товар без проведення конкурсних торгів і без оприлюднення результатів.
За підрахунками експертів, у тінь потрапило більше 200 млрд. гривень державних коштів.

 

Автор: Гліб Канєвський

Більше новин за темою на сайті Центру Політичних Студій та Аналітики:www.cpsa.org.ua

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair