НМПУ закликає журналістів підтримати колектив УНІАН та запровадити мораторій на бойкотування агентства

Незалежна медіа-профспілка України закликає  українські  ЗМІ утриматися від бойкотування  інформаційного агентства УНІАН. Адже ситуація в агентстві не однозначна: крім ініціаторів цензури і поширення фальшивих новин, там є високопрофесійний колектив журналістів, який стійко  бореться проти цензури і перекручувань в новинах.

Осередок медіа-профспілки в УНІАН намагається не допустити подальшого нищення репутації агентства. За цих умов бойкотування новин УНІАН і означатиме провал  зусиль  колективу, який у намаганні відстояти своє чесне ім’’я та право на вільну і професійну журналістику виступив проти розповсюдження на сайті агентства  за  рішенням менеджменту агентства інформаційних повідомлень, що не відповідали дійсності.

З моменту виходу неправдивих інформаційних повідомлень 11 лютого цього року, менеджмент агентства, за свідченням творчого колективу УНІАН, фактично самоусунувся від управління агентством, а публічне звернення колективу до власників і керівників  від 13 лютого так і залишається без відповіді.

В цих умовах місцевий осередок НМПУ в УНІАН схвалив рішення скликати і провести загальні збори, в ході яких розглянути питання створення Тимчасової редакційної ради з метою  відновлення репутації агентства, ухвалити рішення про введення авторизації інформації, а також розглянути можливість оголошення страйку.

НМПУ висловлює свою повну підтримку та солідарність таким діям осередку НМПУ, а також всьому колективу УНІАН, який продовжує боротьбу, незважаючи на відсутність відповіді з боку власника.

 

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair