Кому течуть грошові ріки з Котовського міського ринку.

Проблема підприємців м. Котовська Одеської області схожа з багатьма питаннями підприємців по області та країні. І це не тільки відмова адміністрації комунального підприємства «Котовський міський ринок» укладати договори оренди комунального підприємства з підприємцями, які відстоюють та захищають свої права. Це, зокрема, намагання керівництва ринку, яке призначено мером Котовська Анатолієм Івановим, підняти орендну плату. При перереєстрації комунального підприємства адміністрація ринку вирішила укласти нові договори оренди, при цьому в нових договорах з’явився додатковий пункт, в якому було вказано, що майно яке належало підприємцям тепер належить КП «Котовський міський ринок», тому в теперішній час чинить сильний тиск на керівництво громадської організації «Час змін» мають свою громадянську позицію та яка захищає права простих підприємців на цьому ринку. Показово, що балансова вартість комунального підприємства, яке знаходиться в центрі міста та займає площу біля 2 гектарів складається з трьох корпусів та іншого майна, визначена у 2011 році в смішні 232 тисячі гривень (порівняйте це з цінами на житло в місті).

Цікаво, що Антимонопольний комітет України вже встановив зловживання КП «Котовський міський ринок» при розрахунку тарифів, яки є основою нової орендної плати. Проте доки перерахунок не проведений, гроші знімаються… у завищеному обсязі! І при цьому ринок за всіма документами є майже збитковим підприємством – звідси і щорічні внески до міського бюджету лишень 63 тис. гривень (5200 грн.  на місяць).

За оцінками громадських активістів «Часу змін», ця сума повинна бути не менше 5 000 000 грн. на рік. Саме звідси можна було б взяти гроші на будівництво та ремонт доріг, будівництво дитячих садків, соціальні програми, додаткові кошти для ветеранів війни, інвалідів, пенсіонерів, учасників бойових дій та інших соціально незахищених верств населення, а не на пластикові карти чиновників, які зберігають свої кошти в закордонних банках.

Віталій Левицький 

м.Котовськ, Одещина

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair