В.Сальдо – мер, нардеп і аккаунт

Як колишній мер Херсона Володимир Сальдо вже встиг призабутися, як народний депутат – ще не встиг нічого помітного зробити, а от як користувач соціальних мереж він має непогані шанси вчергове стати джерелом новин, принаймні, для херсонських ЗМІ.

Лише позавчора М.Азаров публічно порадив міністрам виходити у соцмережі.  Так само позавчора відбулася експертна онлайн-дискусія Чи мають соціальні медіа вплив на владу?  в рамках ініціативи Майдан Reload (Перезавантаження) – відкриті дискусії з гострих питань,   яку зараз можна подивитися тут.

А вчора, на тлі дискусій “варто чи не варто політикам та чиновникам використовувати соцмережі”, “чи мають вони вплив на реальні події”, “чи дієві”, тощо, несподівано активізувався фейсбук-профіль Vladimir Saldo, який був створений більше місяця тому.
Одним з проявів активності профілю стало створення групи “Херсон – наш город”. Також з профіля Vladimir Saldo надсилались запити на додавання у друзі користувачам, у яких особисті стосунки з реальним В.Сальдо, м’яко кажучи, не надто дружні.

Попри масовий вихід політиків у соціальні мережі, навряд чи комусь спаде на думку запідозрити нардепа у раптовому нестримному  бажанні створювати групи у фейсбуці. Хіба що у заблокованій Верховній Раді нудно аж настільки!

наш дом

Тобто, є всі підстави вважати цей профіль фейковим:

сальдо фб

Власне, про це вже встигло  написати херсонське інформаційне інтернет-видання “Площа Свободи”.

Тим часом користувачі фейсбуку розпочали активне спілкування із справжнім чи підробним нардепом на цьому новоствореному майданчику:

спілкування з нардепом

Звертає увагу, що фото цього профілю майже на 100% дублюють фото з іншого профілю – Владимир Сальдо, з яким не так давно  (ще у бутність В.Сальдо міським головою Херсона) трапилася неприємна історія із блокуванням доступу з причин підозри у неособистому веденні записів. Тоді прес-служба міськради пафосно повідомила, що проблему вирішено, доступ відновлено, ворогів переможено. Хоча у доволі невеликому місті Херсоні практично усі користувачі фейсбуку й так знають, хто саме створює цей образ В.Сальдо по той бік монітору:

сальдо 2012

Саме через цей профіль В.Сальдо відбувалися “його” щосуботні спілкування із користувачами фейсбуку. Саме про цей профіль його прес-служба неодноразово робила офіційні повідомлення.

Втім, у фейсбуці ще є й сторінка Сальдо Володимир Васильович, що правилами не лише не заборонено, а й вітається. Справжня, чи не справжня ця сторінка – досі запитань не виникало.

сальдо сторінкаjpg

Таким чином, присутність екс-мера і народного депутата В.Сальдо у фейсбуці ширіться та множиться.

І яка доля чекатиме на нового, але вельми активного користувача Vladimir Saldo, – говорити поки що зарано. Втім, очевидним тут є зовсім інше – вибори міського голови в Херсоні попри те, що ще не були оголошені, де-факто вже давно розпочалися.

====

П.С. На останньому скрін-шоті добре видно ще один забавний епізод просування політиків у соціальні мережі.
Колишній колега В.Сальдо, міський голова Одеси О.Костусєв, офіційна сторінка якого нещодавно була створена і викликала шквал негативних коментарів користувачів фейсбуку, “розкручується” шляхом платної реклами, що для публічної особи абсурдно само по собі.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.